Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

biorąc do ręki hi-capa (5.1 zapewne masz na mysli) i colta 1911 z ksc, hi-capa jest wiekrza od pierwowzora...

Olo, pytanie do ciebie, mam zamiar zamówić swój własny egzemplaż tegoż pistoletu (Hi-capa 5.1) ale panowie odpisujący na maile odpisali że jakiś tam dostawca nie ma od importera jakoś tak :P

Możesz mi wytłumaczyć dlaczego nie macie hi-capa 5.1 i nie jesteście w stanie w zadnym stopniu oszacować termin dostawy?

Posted
Możesz mi wytłumaczyć...

Nie.

:lol:

Szpargal, w Polsce raczej nie znajdziesz kabur sztywnych do hicapy. Najprędzej byś chyba w USA dostał coś takiego do tego "klona" :)

Posted

Mam jedno pytanie do Ciebie Szpargal:

Czy zamierzasz używać tej kabury na strzelaniach? czy kupujesz ją, żeby nosić pistolet zawsze przy sobie?

Bo jak ta pierwsza opcja to w niedługim czasie może Ci się hi-capa ładnie porysować od wszelakiego brudu jaki się dostanie między kaburę a pistolet :roll:

Posted

Szpargal najlepszą kaburą do HiCapy 5.1 jest kabura Stritke System z kaburką na maga za 38zl!

Jak mialem HiCape z WE to wlaśnie w tej kaburze Hi Capa spisywala się najlepiej i nie brudzila sie tak strasznie jak w tych szybkich plastikowych!

Posted

Mam jedno pytanie do Ciebie Szpargal:

Czy zamierzasz używać tej kabury na strzelaniach? czy kupujesz ją, żeby nosić pistolet zawsze przy sobie?

Bo jak ta pierwsza opcja to w niedługim czasie może Ci się hi-capa ładnie porysować od wszelakiego brudu jaki się dostanie między kaburę a pistolet :roll:

Olo, ani jedno ani drugie ;-) Potrzebuję kabury do domowego trenowania szybkiego dobycia broni. A Hi-Capa dlatego, że podoba mi się oryginalny STI Eagle 5.0 i już się chcę przyzwyczajać 8-)

• 5 years later...
Posted (edited)

Witam!

Ostatnio kupiłem pistolet Hi-Capa 4.3 firmy WE i potrzebuję do niego kabury, musi być ona udowa,czarna i prawostronna ;) Zastanawiałem się nad tą http://military-zone.sklep.pl/p1004,kabura-udowa-czarna-uniwersalna-mil-tec.html tylko nie wiem czy pistolet będzie pasować, dlatego proszę was o pomoc , czy ta będzie dobra, czy polecacie mi jakąś inną.

Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Edited by LGóral
Posted

Witam!

Ostatnio kupiłem pistolet Hi-Capa 4.3 firmy WE i potrzebuję do niego kabury, musi być ona udowa,czarna i prawostronna ;) Zastanawiałem się nad tą http://military-zone.sklep.pl/p1004,kabura-udowa-czarna-uniwersalna-mil-tec.html tylko nie wiem czy pistolet będzie pasować, dlatego proszę was o pomoc , czy ta będzie dobra, czy polecacie mi jakąś inną.

Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

większość będzie pasować, w sumie każda "uniwersalna", czy jak kto woli modularna.

poszukaj używanych firm takich jak condor, flyye, pantac, eagle, blackhawk czasem naprawde można dostać cośdobrego za niską cenę.

osobiście odradzam mil-teca.

wg mnie lepiej wziąć ACMa. ale to już różne opinie są, jednak miltec robi tragiczne oporządzenie, w acm to przynajmniej da się biegać a nie tu drapie tu sę wbija a tu odpada.

• 2 years later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Może się jeszcze komuś przyda, miałem hi-cape 5.1

pasowała ona do serpy, wystarczyło tylko zaokrąglic pilnikiem delikatnie osłonę spustu. W colcie jest zaokrąglona a w hi-capie kanciasta

Po prostu bez tej przerubki hi-capa nie wsumie sie ,,na miejsce,, i nie zablokuje w kaburze.

• 2 weeks later...
  • 9 months later...
Posted

Witam,

trochę czasu minęło i nie chcę zakładać nowego tematu, więc podbijam - czy pojawiła się jakaś nowa, dobra kabura na pas do Hi-Capa 5.1? Szukam kabury sztywnej, do sprawnego dobywania repliki i do pierwszych prób w IPSC ( nie chcę jeszcze wieszaka). Możecie coś poradzić, albo podsunąć jakiś pomysł?

• 2 weeks later...
Posted

Minęło już prawie 2 tygodnie, a ani RR ani Iwo się nie odezwali... :icon_neutral2: Dziwne... mimo przypomnień...

A może Wy mi doradzicie konkretny model kabury na pas do Hi-Capy 5.1 od TM? Sprawdzoną, może ktoś z Was ma i używa z powodzeniem? W sumie to najpopularniejsza replika ASG na świecie, a nie mogę nic znaleźć... Na pewno ktoś ją ma... podzielcie się... :icon_confused3:

Posted

Yahalom,

dzięki za filmik, widziałem go już, ale kabury z dodatkowym zabezpieczeniem w postaci zamykanego paska za kurkiem nie są dla mnie, ze względu na IPSC - taki bezpiecznik nie jest wskazany z racji na trudność w manipulacji.

Link do Francji fajny - ale staram się poszukać czegoś nie wymagającego przeróbek.. :)

W ogóle to dziwi mnie to, że nie ma specjalnie dedykowanych kabur do replik, gdzie stanowią one dość spory rynek zbytu... Ktoś nie wyczuł interesu jeszcze..?? :icon_rolleyes:

W Specshopie zaproponowano mi kaburę Fobus, indeks 7175 - czy ktoś ją widział w praktyce do Hi-Capa 5.1?