Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam poszukuje zestawu do upgrade Colta M.E.U MARUI http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3785 .

Chciałbym w nim wymienić właściwie wszystko a ten komplet najbardziej by mi pasował , próbowałem znaleźć wszystkie części z tej oferty jednak całość wychodzi 400 zł drożej ... (bez bezpiecznika skrzydełkowego) . Pisze tutaj gdyż nie znalazłem lepszego tematu lub podobnego , przeglądając posty niczego takiego niema .... Myślę że jest to odpowiedni temat gdyż po zmontowaniu powstał by dość ciekawy costum ... Pozdrawiam i liczę na pomoc ;)

Posted
2. Za "customową replikę" uważa się wszystkie repliki, które zbudowane zostały od podstaw, lub do skonstruowania których konieczne były daleko posunięte modyfikacje nieobejmujące dostępnych na Airsoftowym rynku części.

Posted

Z tego co wiem SpecShop ma możliwość ściągnięcia części Guarder'a, mają od nich dostawy średnio co 2-3 miesiące więc odezwij się do nich na mail'a. :-)

Posted

Dexter jak zamawiać z tego Intruder Shop ? nie widze opcji "kup teraz" czy coś takiego ... a szkoda bo z tego co widzę jest tu wszystko czego bym potrzebował ...

• 2 years later...
Posted (edited)

Witam!

Chciałbym dopieścić swoją 1911, mianowicie zacząć od lufy precyzyjnej i gumki hop-up. I tu mam pytanie, czy te części będą odpowiednie czy może lepiej wsadzić coś innego?:

Lufa:

http://shop.ehobbyas...ml#.U-i0t_l_vl7

Gumka:

http://www.specshop...._Hi-Capa,_M1911

Jako, że jestem kompletny laikiem jeśli chodzi o tuning chciałby się jeszcze zapytać czy jest sens zmieniać coś jeszcze w tym pistolecie?

Edited by maniakaDVD
  • 2 weeks later...
Posted

Jest sens wymieniać bb unit na lżejszy, lufa precyzyjna i gumka nie jest tak bardzo potrzebna, jeśli nie zależy na chirurgicznej precyzji. Można wypolerować barrel pluga i spring pluga, żeby gładko chodziło. Dogiąć trójpalczastą sprężynę, żeby wycisnąć z mech. kurkowego co się da. I to właściwie tyle.

Jakby znalazł ktoś dostępne magazynki (zza granicznych stron typu wgc,ehobbyasia,uncompany) to bym był wdzięczny za informacje. Od dłuższego czasu poluje na nie, ale nigdzie ich nie ma. :(

• 2 weeks later...
Posted

witam,

maniaka, a ja radze wymienić lufę na pdi, jak masz fundusze i chcesz tuningować to warto. Ja przetestowałem już pare luf w swoich klamkach, m.in w TM 1911 i jest rożnica, odradzam lufe pdi raven, miałem, i szkoda kasy, lepiej dołożyć. A gumka polecam stock, jest dobra. Próbowałem gumki: pdi, shs,A+ reaps, tej zielonej kmhaed co piszesz nie miałem, dexter ja poleca. A ja na stockowej jestem zadowolony, celność i zasięg b. dobry.

Pozdrawiam :icon_biggrin:

Posted

Dzięki za rady. Lufę na pewno wymienię bo właśnie najbardziej zależy mi na precyzji :wink:

Teraz pytania z innej beczki, czy też macie delikatny luz na zamku? Dodam, że znika on po włożeniu magazynka, tak jakby pistolet się doszczelnił czy coś w tym rodzaju.

I jeszcze jakim imbusem przykręcić muszkę gdyż delikatnie mi się poluzowała (chodzi mi o rozmiar)? Posiadam w domu zestaw imbusów, ale żaden nie pasuje :-D

Pozdrawiam!

Posted

No niestety delikatny luz na zamku mam w obu TM obecnie posiadanych, nawet na plastikowym mniejszy niż na konwersji guardera :)

A w ogóle na innych klamkach nawet chinolskich wygląda jakby luz mniejszy był i full metal... tylko to TM tak piknie strzela, że jak ktoś raz spróbował to nie chce innych....

A wracając do meritum, możesz sobie wymienić górną uszczelka maga na NineBallowa fioletowa i doszczelni to lepiej zamek i mag do cylindra, do kupienia w ehobby pewno są, w specshopie są guardera uszczelki do 1911, mam ale nie polecam, cena taka jak NineBall a gorsze znacznie. NineBall pasuje tez do magów Army, zmieniałem. Cena niewielka a jeszcze sobie fpsy podwyższysz o +- 10 ;))

Muszkę dokręcam bez kłopotu, ale nie wiem jakim rozmiarem...:)

Jakbyś chciał większy jakiś tuning jeszcze to pisz , od roku tuninguje swoje klamki z pasją i niestety licznymi pomyłkami to podzielę się wiedza.

Pozdrawiam

• 1 year later...