MoreLike Posted June 10, 2012 Report Posted June 10, 2012 Hejże hola. Witam mam szybkie pytanie, do posiadaczy RK-02, właśnie próbuje sprzedać swoje i klient zwrócił mi uwagę na białe "coś" przy montażu tłumika płomienia, Wygląda na muśnietę jakąś farbą lub cienką warstwę kleju. I tu jest pytanie co to jest? https://picasaweb.google.com/foozeX/Rk#5749874758038263250 Lepszym zdjęciem niestety nie dysponuje. Pozdrawiam. Quote
MoreLike Posted June 10, 2012 Author Report Posted June 10, 2012 Żebym potrafił, moje zdolności techniczne kończą się na wymianie baterii w pilocie :P Quote
eMBeKa93 Posted June 10, 2012 Report Posted June 10, 2012 (edited) Może jakaś taśma teflonowa/izolacyjna, tłumiki płomienia na standardowym gwincie lubią luźno latać. Żeby zdjąć tłumik, wciśnij ten taki bolec wystający z muszki (wpasowany w otwór od góry tłumika), potem zacznij kręcić w... prawo? (nie pamiętam jak tam jest, jeśli się pomyliłem, poprawcie mnie :D) Edited June 10, 2012 by eMBeKa93 Quote
MoreLike Posted June 10, 2012 Author Report Posted June 10, 2012 O thx. Tłumik zdjęty, ale nie mam pojęcia do czego to może być, czy się może jakiś syf osadził, bo kleić w tym miejscu to by nic nie dało chyba, że do tego bolca jedynie co by było bezsensowne. Aha replikę mam od nowości z TG więc to też nie jest sprawka poprzednich właścicieli. Quote
Dread Posted June 10, 2012 Report Posted June 10, 2012 Klej, albo teflon. Jak się da odkręcić i założyć, jak nie lata i jak nie przeszkadza, to nie ma co wydziwiać. Chińczycy i Taiwańczycy (nie mylić z Tajwańczykami) na różne sposoby "poprawiają" repliki, czy to klejem, czy izolacją. Ale nie ma co się bać :) Quote
Recommended Posts