Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Chciałbym kupić sobie taki KOLIMATOR http://allegro.pl/kolimator-strzelec-asg-11-22-mm-lepiej-niz-laser-i2368597689.html

do repliki SHOTGUNA http://www.taniemilitaria.pl/shotgun-m180d1-long-magazynki-p-177.html którą już posiadam.

Na takim kolimatorze chciałbym zobaczyć jak się z tego celuje itd.

Czy to w ogóle jest dobry pomysł?

(Bo shotgun kosztuje 100, a nie chce mieć kolimatora lepszego od repliki...) .

EDIT: Link Poprawiony

Edited by arend
Guest Rengi
Posted

Bóg jeden wie , czy to w ogóle będzie działać , najtańszy rozsądny kolimator jest w cenie twojego szotguna :D.

Posted (edited)

Ja bym radził nie kupować. To ''coś'' celność jak poprawi to o 0,01% albo wcale. Aczkolwiek brak przyrządów celowniczych , nawet jak ktoś dopiero zaczyna zabawe z ASG zapewne może irytować.

ED: Jak chcesz dlugo biegac z tą pompką to kup , jak zamierzasz zaraz kupic nową broń, to nie bierz , zostaw sobie na kulki :biggrin:

Edited by champler
Posted (edited)

Ja bym radził nie kupować. To ''coś'' celność jak poprawi to o 0,01% albo wcale. Aczkolwiek brak przyrządów celowniczych , nawet jak ktoś dopiero zaczyna zabawe z ASG zapewne może irytować.

ED: Jak chcesz dlugo biegac z tą pompką to kup , jak zamierzasz zaraz kupic nową broń, to nie bierz , zostaw sobie na kulki :biggrin:

Ok dzięki, a dlaczego niby To ''coś'' celność jak poprawi to o 0,01% albo wcale?

Przecież plamka jest regulowana, a jak napisałeś ja właśnie nie mam przyrządów celowniczych...

Edited by Radula
Posted

Wypraszam sobie, mam taki sam. Kupiłem go do wiatrówki i sprawował się dobrze. Istnieje tam efekt lustra czy jak to się nazywa. Ale ogólnie jak za 30 zł nie narzekałem.

Posted

Wypraszam sobie, mam taki sam. Kupiłem go do wiatrówki i sprawował się dobrze. Istnieje tam efekt lustra czy jak to się nazywa. Ale ogólnie jak za 30 zł nie narzekałem.

To w takim razie nigdy nie miałeś w rękach porządnego kolimatora. To jest wyrób kolimatoropodobny, który nadaje się do wiatrówek pokroju lidera czy innego badziewia, którym strzela się do puszek na 3 metry.

Posted

Ok dzięki, a dlaczego niby To ''coś'' celność jak poprawi to o 0,01% albo wcale?

Przecież plamka jest regulowana, a jak napisałeś ja właśnie nie mam przyrządów celowniczych...

Bo celność repliki zależy od jakości repliki. Żadne celowniki nie poprawią celności jak reolika sieje kulkami w róznych kierunkach.

Natomiast strzelanie z pompki po kulkacj lub lufie jest najbardziej intuicyjną metodą (szczególnie że montaże na tanich replikach rzadko kiedy są poprawnie zamontowane).

Posted

Mam, posiadam i sobie chwalę. To najtańszy kolimator z możliwych ale działa i funkcjonuje bardzo dobrze. Wielkość plamki jest Ok, regulacja też. W mojej opinii jest to produkt o wiele lepszy od chińskich kopii po ~100zł (wielkość plamki, regulacja, trwałość).

Posted

Mam, posiadam i sobie chwalę. To najtańszy kolimator z możliwych ale działa i funkcjonuje bardzo dobrze. Wielkość plamki jest Ok, regulacja też. W mojej opinii jest to produkt o wiele lepszy od chińskich kopii po ~100zł (wielkość plamki, regulacja, trwałość).

Nie przesadzaj że jest lepszy od tych po 100zł, ale chyba go sobie kupię, bo jest tani.

Zobaczę coż to takiego :)

P.S.

Może nie na temat ale jest 1:0 dla Polaków, i niech tak zostanie :D