Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

chce wymienić standardową konwersje na freefloat. Szukałem w google ale nie znalazłem żadnego poradnika jak ją zamontować. Wystarczy ją nakręcić w miejsce deltaringu czy wymagane są jeszcze inne części do montażu? Najlepiej byłoby gdyby ktoś podesłał jakiś filmik.

Z góry dzięki

Pozdro

• 2 weeks later...
Posted

Nakręca się to normlanie na upper reciver. Pozycje ustawia się za pomocą duuużych ale cieniutkich podkładek - nic trudnego, tylko wymaga troszkę czasu :)

Jak już ustawisz, posmaruj gwint, lakierem ,albo klejem do gwintów.

Pozdrawiam.

Posted

Dziś dotarła do mnie identyczna konwersja. W Twoim przypadku najprawdopodobniej wystarczy odkręcić deltaring, nakręcić na uppera taką tulejkę i do niej przykręcić same szyny, i już :)

Guest Graszczur
Posted

A na czym się te wszystkie free floaty trzymają z przodu? Bo czasem można odnieść wrażenie, że pomiędzy lufą zewnętrzną a szynami nic nie ma

Guest Graszczur
Posted

A są jakieś sposoby na usztywnienie to z przodu? Przymierzam się do zakupu konwersji i zależy mi na tym, by było solidnie

Posted

Ale co tu ma być niestabilnie ?

Lufe do upper przykręcasz za pomocą tulejki lub bezpośrednio samym frontem. Jak wszystko mocno skręcisz, to jest sztywne jak by było zespolone.

Tak jak pisałem, poprzednio - odrobina kleju do gwintów, i nic nie ma prawa się poluzować, czy "latać"

Pozdrawiam.

Posted

Te fronty free float nie zawsze pasuja. Ostatnio kupilem kopie LaRue 12" z EB i gwint nie jest kompatybilny z upperem od G&P starej serii (nie da sie nakrecic), natomiast z innymi producentami nie ma problemu.

Posted

Faktycznie, gwint lubi się czasami nie zgadzać. I tutaj pytanko do kogoś ogarniętego w temacie - da się gwint zmodyfikować? Bo na pierwszy rzut oka średnice się zgadzają a nie pasuje chyba skok gwintu.

• 4 months later...
Posted

Skoro już podniesiono temat - dodam tylko, że należy uważać z FreeFloatowymi łożami w przypadku replik GBB. Trochę inna konstrukcja lufy zewnętrznej powoduje problemy z montażem (w niektórych przypadkach wręcz uniemożliwia stabilny montaż)