Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Pytanie do osób, które mają kolbę typu Magpul PRS (bądź jej cińską odmianę)-da radę tam wcisnąć jakiegoś lipola (najchętniej 11,1 w trzech listkach)?

Posted

Zrobiłem skrót myślowy-chodziło mi o to, czy da się tę kolbę tak rozłożyć na części pierwsze, żeby wcisnąć w prowadnicę baterię. Że łatwo nie będzie to wiem, chodzi mi tylko czy da się ją tak mocno rozbroić.

• 2 months later...
Posted

No więc da się. Bateria GE Power 1280 mAh podłużna mieści się w prowadnicy jeśli przepchnie się trochę kable żeby nie wystawały poza obrys baterii. problem z tym że np. Mosfet GDS-4005 z AB nie wejdzie do prowadnicy razem z taką baterią. Można też zmieścić GE Power 1500 mAh podłużną, jeśli się wytnie dremelem dół prowadnicy kolby (to nie jest ani widoczne z zewnątrz ani nie wpływa jakkolwiek na funkcjonalność kolby). Niestety to wciąż nie daje miejsca na mosfet. Dlatego ja wyciąłem jeszcze (nożem tapicerskim, łatwo idzie) plastik z kolby robiąc przestrzeń na mosfeta. Trochę skomplikowane jak to potem zamknąć, ale jak się umie to trwa to ze 3 minuty. Jak będę po coś rozkładał moje SR15 to mogę zrobić zdjęcia i wrzucić. Mam Magpulowego PRSa, w chińskim pewnie jest to samo.

Na Redwolfie i WGC można też kupić prowadnicę kolby G&P pod PRS od razu ze zrobioną dziurą taką jaką ja sobie sam wyciąłem. Jak wpiszesz w wyszukiwaniu PRS to znajdziesz. Czytałem że takie prowadnice są w replikach GP które mają PRSa w stocku. Koszt to coś około 30$. Z tym że w komplecie z kolbą jest prowadnica, więc zamiast kupować drugą to można po prostu zrobić to samemu.

Posted

Postanowiłem się nie bawić i dodałem pq vfc na przodzie ;D. Mosfet możnaby upchnąć w tym "pojemniczku" w kolbie, tyle że to strasznie dużo wiercenia :/.

• 1 year later...
Posted

Odkopuję temat. Po długich poszukiwaniach w i-necie oraz analizie własnej widzę 3 (wszystkie niedoskonałe) opcje:

- bateria w prowadnicy max Lipo 2s 1200mah (3s jeszcze o mniejszej pojemności) jak tutaj

(btw. moja wersja nie ma długiego wycięcia od spodu)

lub

- cięcie gięcie tak jak tutaj:

http://echigoyaworks.militaryblog.jp/e273250.html

lub

- wariant pośredni:

http://www.airsoftohio.com/forums/showthread.php?t=31638

Dwa pytania jakie mi się nasuwają;

- czy plastik kolby mocowany do body jest w stanie samodzielnie utrzymać stabilnie kolbę, jakim obciążeniom można go poddać (IMHO mocno ryzykowne) ?

- jak wygląda możliwość wycięcia otworu w prowadnicy bez istotnego ograniczenia jej wytrzymałości ?

Czy ktoś próbował powyższych lub innych wariantów? Mile widziana dokumentacja fotograficzna,

Posted

Odkopuję temat. Po długich poszukiwaniach w i-necie oraz analizie własnej widzę 3 (wszystkie niedoskonałe) opcje:

- bateria w prowadnicy max Lipo 2s 1200mah (3s jeszcze o mniejszej pojemności) jak tutaj

(btw. moja wersja nie ma długiego wycięcia od spodu)

lub

- cięcie gięcie tak jak tutaj:

http://echigoyaworks...jp/e273250.html

lub

- wariant pośredni:

http://www.airsoftoh...ead.php?t=31638

Dwa pytania jakie mi się nasuwają;

- czy plastik kolby mocowany do body jest w stanie samodzielnie utrzymać stabilnie kolbę, jakim obciążeniom można go poddać (IMHO mocno ryzykowne) ?

- jak wygląda możliwość wycięcia otworu w prowadnicy bez istotnego ograniczenia jej wytrzymałości ?

Czy ktoś próbował powyższych lub innych wariantów? Mile widziana dokumentacja fotograficzna,

zabiel w sumie najlepiej to opisał:

Można też zmieścić GE Power 1500 mAh podłużną, jeśli się wytnie dremelem dół prowadnicy kolby (to nie jest ani widoczne z zewnątrz ani nie wpływa jakkolwiek na funkcjonalność kolby). Niestety to wciąż nie daje miejsca na mosfet. Dlatego ja wyciąłem jeszcze (nożem tapicerskim, łatwo idzie) plastik z kolby robiąc przestrzeń na mosfeta. Trochę skomplikowane jak to potem zamknąć, ale jak się umie to trwa to ze 3 minuty. Jak będę po coś rozkładał moje SR15 to mogę zrobić zdjęcia i wrzucić.

ogółem wewnątrz można ciąć i ciąć, a kolba się nie osłabi. no chyba, że chcemy nią drzwi i okna wybijać, ale wtedy raczej o korpus repliki bym się martwił :)