Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Wiem że było dużo tematów o butach lecz żaden nie opisywał obuwia potrzebnego dla mnie.

Chodzi mi o buty lekkie, porządne. Mają one mi służyć do zawodów z stowarzyszeń MON/SAS.

Dużo będę w nich biegał, potrzebuję je na zawody etc. Muszą być przede wszystkim wygodne, wytrzymałe a przede wszystkim muszą być lekkie !

Nie chcę butów za 250 zł bo one nie zdadzą egzaminu. Przechodziłem Bates'y M9 / Magnum Stealth II / Jungle

Przyznaje że Magnumy były najwygodniejsze i najlżejsze.

Teraz chcę kupić buty w cenie do 800 zł. Co polecacie, jak wiecie bieganie po lesie z mapą prowadzi czasem po prostu drogą przez bagna także muszą sobie radzić z wilgocią podkreślając to że jak biegnę to specjalnie nie omijam kałuż czy czego innego...

Proszę o linki.

Posted

Coś z oferty Meindl bądź Lowa?

Muszą być buty militarne z wysoką cholewką zapomniałem dodać.

A z tego co kojarzę to Meindl i Lowa to buty typowo trekkingowe

Guest gecko123
Posted (edited)

Właśnie o takich butach myślałem, obie firmy mają takie buty w ofercie. Zobacz też Haix'y.

Edited by gecko123
Posted

Chiruca z serii Canada.

Bardzo mi się podobają, napisałem do pewnego dystrybutora o wagę buta i inne potrzebne mi informacje. Wszelkie właściwości jak na razie ok !

Posted

Meindl

Ohio GTX 570g 799pln

Vakuum Men Ultra 620g 949pln

Lub but bez goretexu ale za to leciutki

Sahara 460g 549pln

Pamiętaj też, używając buta z membraną, musisz zakupić skarpety techniczne (oddychające) tanio nie jest, bo cena takich skarpet waha się od 50pln do 150pln, ale tylko wtedy jest sens noszenia buta z membraną.