Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam! Chciałbym stuningować taką replikę http://gunfire.pl/product-pol-1152189678-DropZone-BI-5181M.html do stabilnych 440-450 fps. Nie wiem co i na co wymienić jako pierwsze. Pytałem kilku osób i polecali Mi wymienić lufę na preckę i sprężynę na mocniejszą. Czy to dobra opcja? Jakie kupić? Gdzie najtaniej dostanę te części i w jakim serwisie w Warszawie wymienią Mi to najtaniej? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Edited by Reyman
Posted

Pisząc tak chaotycznie zaczekaj z tym tuningiem, gdyż możesz się zapędzić i źle trafić. Tuning do takiej mocy, może przynieść więcej szkód niż korzyści zielonemu.

Ja bawię się z 360 fps'ami a staż w airsofcie mam kilkuletni, więc źle ci nie mówię.

Posted (edited)

Tuning oczywiście nie natychmiast do 450,to ma być efekt końcowy. Na razie chcę trochę zwiększyć moc i skupienie kulek. Od roku używam tej repliki i co do spraw serwisu i tuningu rzeczywiście jestem zielony. Przepraszam za chaotyczność pierwszego postu.

Edited by Reyman
Posted

Przeje ci się te 450, miałem tak samo jak zaczynałem ale magiczna gumka i lufa działają cuda z zasięgiem... szukaj zielonej gumy od G&G i luf od promyka (zdania są podzielone więc rozejrzyj się także, za lufą od km head i przezroczystym/białym guarderem (obie gumy to samo różnie się na nie mówi). No i strzel sobie teflon fix'a. Taki tuning ci wystarczy i długo posłuży a żeby guma dobrze kręciła gulki od G&G albo Guarder'a.