Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam !

Przeczytałem wszystkie 13 stron tematu dot. Inokatsu, kilkanaście dot. WA, WE i kilkadziesiąt dot. wyrobów innych firm. Otóż zadanie jest takie aby wybrać replikę (M4) do 1000$ (nie wliczając podatków, cła, itd.), dla samego mnie zadanie to zbyt trudne.

Ma spełniać podstawowe kilka kryteriów, które założyłem.

-najbardziej zbliżone odwzorowanie do ostrych odpowiedników pod względem WYMIARÓW, KOLORU

-idealne spasowanie części, przede wszystkim żeby receiver nie miał jakiś luzów bo to doprowadza mnie do szału - oczywiście wiem że to zależy od egzemplarza ale wiadomo że też przede wszystkich od firmy.

Duża różnica jest między WOC a Inokatsu pod względem wymiarów, koloru itd. odnosząc do ostrego odpowiednika ? Rozważam czy kupić INO czy WOC i je modyfikować albo kupić BOMBERA (Czyli de facto WOC) w wersji LMT z wgcshop'u.

Jak z wymiarami WOC i jakości wykonania jeśli chodzi o te wersje BOMBERA ? Na zdjeciac wyglada jak prawdziwa zabawka a nie bron, kolor. itd.

Doradźcie coś bo po sprzedaży swojego pierwszego woc'a chciałbym powrócić do ery GBB.

Dzięki !

Posted

http://forum.wmasg.pl/topic/54091-inokatsu-m4-mtw/page__view__findpost__p__1681510

Podstawowe pytanie to do czego chcesz tej repliki używać, czy ma mieścić się w limitach CQB i czy chcesz używać CO2.

Pod względem odwzorowania(1:1) oraz jakości wykonania przodują Bomber/Prime i Viper. Ale ten pierwszy ma w stocku znalowe suwadło i plastikowy Nozzle, czyli do wymiany na stal (+ $150 za Ra-Tech standard Steel BCG Prime spec + Iron Airsoft Nozzle)

Nowego WOC'a sobie daruj bo w międzyczasie wyszły w tej cenie o wiele bardziej żywotne repliki (Ra-Tech & KWA, ten pierwszy do tego jest lepiej odwzorowany i w przeciwieństwie do WOC jest 1:1).

I do tego np. Ra-Tech od razu w stocku nadaję się bardziej do używania w rozgrywkach ASG (NPAS, dobra komora HU + lufa precyzyjna).

Odnośnie wytrzymałości i kosztów utrzymania:

W przypadku replik systemu WA (Magna) stalowe części Lowera (niezależnie cz to jest G&P, Inokatsu, Viper czy Ra-Tech) wytrzymują około 15k strzałów.

Co do zespołu suwadła(BCG) to Stalowe suwadło CNC(nieważnie czy taiwański czy Inokatsu, Viper czy Ra-T) wytrzymuje do 20-25k strzałów.

Nozzle (Iron Airsoft, Ino Super Bolt 2011 czy Ra-T) równiez bez problemu wytrzymują te minimalne 5k, a często i tyle co całe suwadło (wyjątkiem jest NPAS Ra-Techa, w którym możesz częściej wymieniać Flute Vale).

I tu dochodzi kwestia kosztów utrzymania. Bo ile np. do WA/WOC(Prime/Bomber etc.) cały zespół spustu i zbijaka (Steel CNC) zmieści się w $120-140 to dla Inokatsu i Viper'a wyjdzie koło $200.

Największa różnica jest w cenach Nozzle. Do suwadeł WA(Ra-T) istnieje masa zamienników taiwańskich dysz i Nozzle alu CNC kupisz za $35.

Natomiast dla Ino i Viper'a sam Nozzle kosztuje $60-70, a kompletny zespół suwadla z nozzle $150.

A w przypadku tego drugiego producent, nie sprzedaję samych Nozzle i w przypadku awarii musisz kupować cały BCG.

Posted

Vipertech sprzedaje same nozzle za pośrednictwem swojej sklepu internetowego (vstore), koszt to 1500 NT$ (nowych dolarów tajwańskich) czyli za około 180PLN (plus wysyłka, cło i podatek).

Posted (edited)

Bardziej CQB, myślałem o założeniu frontu Daniel Defense albo La Rue - to się jeszcze okaże ale to nie ma tu znaczenia choć będę musiał to dopasować.

Co więcej, czy dobrze rozumiem że INO i Viper to zupełnie odmienny system od WA ? Powiem szczerze że zatrzymałem się na GBB w czasach pierwszych WOC :)

W takim razie jak z częściami pokroju zewnętrznej lufy 10" do takiego viper'a czy np. zestawu receiver'a MAGPUL'a czy wersji NOBESKE którą robi Prime dla WA ?

Wstępnie podsumowując w tym momencie wygrywa viper ? ino ?

Viper ma oryginalne oznaczenia colta czy jakieś "komiksowe" ?

Jak z tym nowym ra techem (oznaczenia ?) ?

Pozdrawiam

Edited by LePigeon
Posted

Co więcej, czy dobrze rozumiem że INO i Viper to zupełnie odmienny system od WA ? Powiem szczerze że zatrzymałem się na GBB w czasach pierwszych WOC :)

O tym znajdziesz na forum w temacie o Inokatsu.

W takim razie jak z częściami pokroju zewnętrznej lufy 10" do takiego viper'a czy np. zestawu receiver'a MAGPUL'a czy wersji NOBESKE którą robi Prime dla WA ?

Lufy 10" dostaniesz u producenta. Receiver podejdzie od RS/Prime/

Wstępnie podsumowując w tym momencie wygrywa viper ? ino ?

Inokatsu już nie sprzedaje replik M4.

Viper ma oryginalne oznaczenia colta czy jakieś "komiksowe" ?

Ma Colta, ale tylko na rynek taiwański.

Jak z tym nowym ra techem (oznaczenia ?) ?

Znajdziesz o tym na forum w temacie o M4 Ra-T.

Posted

Vipertech sprzedaje same nozzle za pośrednictwem swojej sklepu internetowego (vstore), koszt to 1500 NT$ (nowych dolarów tajwańskich) czyli za około 180PLN (plus wysyłka, cło i podatek).

Sprzedawać może i sprzedaję ale nie do PL:

Hi Amadem,

We are really sorry for that,

We could not shipping our products to your country (U.S.) at this moment.

Please contact our dealers eHobby Asia in HK,

Best Regards.

Kidviper Liao

---------------------------------------------

Hi,

thanks, for your answer.

But I''m not from the U.S.

I'm from Poland (EU) and there is no restrictions on airsoft guns at all.

Best Wishes,

---------------------------------

Hi Amadem,

We suggested you purchase from eHobby Asia is a easier way.

Best Regards.

Kidviper Liao

service@vipertech.com.tw

www.vipertech.com.tw