Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, nie znam tej firmy, możecie mi coś o niej powiedzieć (bubel czy dobre?) głównie do lasu, ZHP, może kiedyś do ASG, ogólnie będą często używane jak już je kupię. http://allegro.pl/letnie-buty-wojskowe-demar-47-rabatu-latarka-r-45-i2339629827.html btw. skóra welurowa (?) czy chodzi o to że jest z tym meszkiem?

Podobają mi się też te: http://allegro.pl/buty-wojskowe-demar-47-rabatu-latarka-roz-45-i2341446058.html

Swoją drogą zastanawiam się czy to nie tylko taki chwyt marketingowy z tą przeceną, tak czy siak co myślicie o tych butach? Może są jacyś posiadacze tychże?

Edited by Mycroft23
Posted

Tak? Cieszę się, ale mimo wszystko podejrzane to: rabat 40-coś % latarka gratis... Zdam się na twoją opinię, znalazłem też inne pozytywne opinie na temat tej firmy, mignęło mi tylko coś o rozklejaniu się butów ale to było bodajże o Wojasach. Pozostaje pytanie czy kupić letnie, welurowe deserty, czy normalne czarne które trzeba pastować?

Posted

Jeżeli chodzi o samą firmę Demar, to mam pozytywne odczucia z używania ich produktów. Aktualnie biegam w Demarowskich "kupczakach" (model 928) i sprawują się bardzo dobrze.

Z butami do których podałeś link nie miałem do czynienia, ale jeśli firma trzyma podobny poziom we wszystkich swoich produktach to powinny być ok.

Posted

Sam mam 2 pary butów kontraktowych na zimę, nie chcę mi się szukać jaki wzór. Buty bardzo dobre zero obtarć, krwi i czego innego. Dobrze przygotowane buty zniosą -25C mrozy. Ogólnie polecam. Na strzelankach też w nich chodziłem i było git.

Posted (edited)

Mam te od dwóch miesięcy.

Jedną parę użytkuje ja, drugą moja dziewczyna, oboje jesteśmy zadowoleni. Tym bardziej że kupiliśmy je po 100zł.

Z tym rabatem to chyba trochę ściema. Bo dwa miesiące temu też były "w promocji" -40% czy nawet -50% również z gratisową latarką. Kosztowały wtedy bodajże 108 zł.

Oczywiście kupiłem u tego samego sprzedawcy bo buty z Twojego linku.

Edited by Vespi
Posted (edited)
(...) dobrej pasty czarnej nie mogę znaleźć :)

Polecam.

Osobiście odradzam wszelkie "velury" i zamsze - trudne do utrzymania czystości i nieprzemakalności obuwia. Najlepiej zdają egzamin skóry "licowe".

Edited by Powała
Posted

Znalazłem gdzieś w necie, że rozmiarówka dziwna, że buty pasujące na długość do stopy są za szerokie, czy nosząc r. 44 dobrym pomysłem będzie zakup 45? W sumie mam stopę o długości 30cm.

Posted

Ważne, że z armyworlda :)

Miałem okazję rozmawiać z paroma "misjonarzami" i zgodnie bardzo chwalili pustynne buty firmy Demar. Ponoć za jedną parę tych butów Amerykańce dawali 2 pary swoich. :wink:

Posted

Gratuluję Powała - polecać zwykłą pastę do butów z membraną.

Według mnie ta membrana Demarowska jest na tyle lipna, że śmiało można pastować. Z początku nie pastowałem tych butów. Później, jak już się troszkę podniszczyły zacząłem i nie zauważam różnicy.

Posted (edited)

Demary wz 926, czyli tzw. trzewiki letnie są warte polecenia. Mam, użytkuję i polecam. I co najważniejsze, nie zeżerają tak nóg jak desanty. W sumie to ani razu mnie nie pogryzły :D

Edited by arend
Posted

Kolego Nersa i inni użytkownicy letnich butów DEMAR. Używam tzw. letnie trzewiki Demara. Wszystko było ok do momentu wpadnięcia w błoto, membrana ok. Nie przepuściła, za to buty zaczęły pić jak ta lala, skurczyły się o jakieś 2 nr. Poza tym żenujący jest bieżnik podeszwy buta, takie podeszwy miały tzw. zuchy, śmiech na sali, producent ma w d..ie najlepsze rozwiązania, ale w końcu MON łyknie wszystko. Buty są ok, do pierwszego poważnego zamoczenia. Ch....a z patatujnią jak się u nas mawia. Wolę w tej cenie buty trekingowe.

Posted (edited)

Gratuluję Powała - polecać zwykłą pastę do butów z membraną.

Jest to pasta używana przez Bundeswehr-ę, używam jej do HAIX-ów, a w naszej grupie również do GROM-ów i jest doskonała! Tylko trzeba ją umiejętnie stosować, zgodnie z instrukcją!

Edited by Powała
Posted
Kolego Nersa i inni użytkownicy letnich butów DEMAR. Używam tzw. letnie trzewiki Demara. Wszystko było ok do momentu wpadnięcia w błoto, membrana ok. Nie przepuściła, za to buty zaczęły pić jak ta lala, skurczyły się o jakieś 2 nr. Poza tym żenujący jest bieżnik podeszwy buta, takie podeszwy miały tzw. zuchy, śmiech na sali, producent ma w d..ie najlepsze rozwiązania, ale w końcu MON łyknie wszystko. Buty są ok, do pierwszego poważnego zamoczenia. Ch....a z patatujnią jak się u nas mawia. Wolę w tej cenie buty trekingowe.

Należy dodać do tego, że w przypadku zasyfienia buta od środka (bagno, woda z syfem) membrana zostaje kompletnie zapchana, a buty zamieniają się w istne łaźnie parowe. Czyli są do wyrzucenia.

Jest to pasta używana przez Bundeswehr-ę, używam jej do HAIX-ów, a w naszej grupie również do GROM-ów i jest doskonała! Tylko trzeba ją umiejętnie stosować, zgodnie z instrukcją!

Nie wiem, jak HAIXy, ale stawiam, że zarówno Haixy jak i (tu mam pewność) Protektory GROM nie mają membrany... więc możesz tą pastą pory skóry zapychać do woli, cieszyć się i polecać ją do butów bez membrany.

• 3 weeks later...