Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Siema.

Mam pytanka co do cm.048m.

1.Czy mogę włożyć do niego li-po 11,1v czy lepiej zostać przy 9,6v na zwykłych bateriach (wszystko w stocku poza kablami na niskooprowe) ?

2.Lepiej zacząć tuning od takich rzeczy jak precyzyjna lufa lub gumka hh czy pozbierać więcej hajsu i rzucić się na przerabianie gb ?

I ostanie pytanie dla nie co bardziej doświadczonych graczy ode mnie :cool:

3.Czy warto inwestować w optykę . Myślałem nad montażem i jakąś luneto-kolimatorowe coś (chyba a.c.o.g to jest wówczas).

Lepiej się z tym gra czy nie potrzebne jak na akm-a ?

Moja krótka rozmowa z samym sobą na temat ostatniego pytania.

-Tracisz wygląd starego świetnego i kultowego akm-a na rzecz optyki.

-E tam gadasz optyka fajna rzecz pomaga itd.

-No tak ale co poradzisz jak nie masz prec. lufy ?

-Lufa srufa . Kolimator nie jest używany na tak duże odległości aby kulki latały na wszystkie strony.

No i tu jest pytanie czy opłaca się kupować czy nie ?

tak wiem gadanie z samym sobą jest dziwne.

PRZEPRASZAM ZA DUBLA coś się ścieło i tak wyszło :huh:

Edited by Reegz
Posted

Jak to stok to weź 9,6V. Tuning najlepiej zacząć od wymiany lufy, jak masz kasę Prometheus, jak nie Guarder 6.02 lub Systema. Gumkę weź G&G zieloną lud Systemę energy. Kolimator jest przydatny, ale ja osobiście lubię koszerne repliki :icon_biggrin: .

Posted

Jak stok to nawet batka 8,4 daje radę - zwłaszcza jak okablowanie zmienione.

Jak chcesz przejść na li-po to Andzia dobrze prawi.

Pierwsze "tuning" precka i gumka - gearbox'a nie ruszaj dopóki działa albo dopóki nie będziesz potrzebował większej mocy.

Kolimator - dlaczego nie ? Na klimatyczne strzelanki ze stylizacją zawsze można go zdjąć :wink: . A na sobotnie j*** ludzie przychodzą czasami z takimi konfiguracjami sprzętu, że koli na kałachu jest najmniej kłującym w oczy elementem.

Posted

Co do li po 11.1v w stocku to słyszałem,że dużo ludzi (w tym ja) ma problem z podawaniem kulek z hi-capa. Mi dopiero pomogła wymiana zębatek i zamontowanie opóźniacza.(zębatki cymowe mają zamontowany opóźniacz, ale jest on za mały i niewymienny)

Posted

Używam lipo 11.1v na stokowym gb z zamontowanym mosfetem i wszystko śmiga, kulki z hi-capów też podaje.

Nie napisałem, że wszyscy mają ten problem. Chińczyki to loteria.

Posted

Czyli prec lufa i li-pl 7,4 bo 11,1v za drogie trochę ale czuję , że warto zaoszczędzić :)

A nad kolimatorem pomyślę . Dzięki za odpowiedzi :)