Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Tego jeszcze nie było!(szukałem) Interesuje mnie porównanie tych dwóch modeli. głównie chodzi mi o jakość body. Ponoć cyma ma juz bardzo fajne body(względem JG), ale CA ma być wykonane z tego samego materiału co ori. CZy jest to prawda? Czy wrażenia z obcowaniem z CA są lepsze niż z cymą?

Wiem że cyma ma bardzo fajne gearbox i wiem co tam siedzi. Natomiast w skrócie chce isę dowiedziec co jest w gietku CA. Głównie: czy metalowe są zębatki, łożyska oraz prowadnica sprężyny?

I jeszcze mała zagwostka, czy mozliwe jest żeby g36 CA miało GB v2?

Głównie proszę skupić się na porównaniu body cyma vs CA. Obecnie mam gietke JG i bardzo mi to body doskwiera...

Prosże o szybkei odp!

Edited by Pan Talon
Posted

CA jest lepiej wykonane niż cyma, ale najwierniejszy jest ares. W CA jest gb v3, zębatki są stalowe (tak do m120-130), łożyska kulkowe 7mm metalowa prowadnica sprężyny, ale nie łożyskowana. Silnik jest HT, ale słabszy od cymy.

Posted (edited)

Dzięki wielkie za wszystko wyjaśniającą wypowiedź! O aresie nie słyszłąme jeszcze, napewno doczytam.

Jak ktoś chce to na alledrogo jest g36 CA z tuningiem na 420+ za 520 zeta więc okazja(jeszcze 4dni)! Ja odpuszczam, zamówiłem g36 WE gazowe z blowbeckiem :wub:

Edited by Pan Talon
Posted (edited)

Macałem wczoraj ostrą (trafiłem na Nocy Muzeów) - pod względem faktury body bardzo podobna do CA. Chwyty przednie też bardzo podobne (te w JG, zwłaszcza długich, są kanciaste i za wysokie).

PS. Więcej tematów na - zasadniczo - ten sam temat nie dało się założyć?

Edited by Akkenoth
Posted (edited)

A widziałęś taki temat w archiwum? I podobnych do siebie bo? są o g36?! Cóż z tego jak modeli i zagadnień wokół tej broni jest na kilkanaście/dziesiąt stron dyskusji...

TEż miałem takei wrażenie obcując z JG żę geometrai nei jest do końca w porządku.. o materiale eni wspominam.

A maiłes może okzacje porównać CA do gaziaka WE? Z tego co widac na filmikach to ma bardzo łądne body, ale czy lepsze niż w CA?

Edited by Pan Talon
Posted

Geometria JG jest najbardziej spaczona w długiej wersji, C jest akceptowalne.

Niestety, nie miałem w rękach G39 (ani też Cymy, choć to kwestia czasu), ale muszę się dopaść - jeśli praca selektora, rączki przeładowania etc jest choć podobna jak w ostrym... mniam :wub:

Chociaż znając WE aż tak miodnie nie będzie.

No i wyważenie jest zupełnie inne, w ostrej C przy normalnym chwycie (jedna ręka na chwycie pistoletowym, druga na przednim) waga jest rozłożona równo lub z lekkim ciążeniem na przód, a w AEGach - wiadomo.