Powała Posted May 19, 2012 Report Posted May 19, 2012 Kupiłem Midy SRC, przeprowadziłem skomplikowane wstępne ładowanie (najpierw 10 kulek - opróżniłem, 20 kulek - opróżniłem, 30 kulek - opróżniłem itd) niestety okazało się, że załadować je mogę mximum 50-60 kulkami, więcej nie wchodzi! Popełniłem jakiś błąd, czy to może być wada magazynków? Quote
CQB-NSr6 Posted May 19, 2012 Report Posted May 19, 2012 Kiedyś jak mój kolega kupił sobie kałacha a do niego dodatkowago Mid-capa to mieliśmy ten sam problem wchodziło góra 70 kulek a magazynek miał pojemność 150 czy jakoś tak. Po 2 tygodniach magazynek można było napełnic do 140 kulek - myślę, że z czasem się to wyreguluje , jak nie to musiałbyś go oddać do Taiwana, żeby Ci wymienili albo możesz próbować sam go zdemontować i w ostateczności naprawić usterkę Quote
Nath Posted May 19, 2012 Report Posted May 19, 2012 Albo twarda sprężyna albo masz źle odlany kanał (np. nadlewka w kanale). Jeśli to ten pierwszy przypadek to nie panikuj, się ubije, wejdzie więcej, jeśli ten drugi to musisz rozłożyć magazynek i usunąć problem pilnikiem. Quote
Powała Posted May 19, 2012 Author Report Posted May 19, 2012 Ten problem występuje w dwóch magach, więc chyba nie "nadlewka". Spróbuję jeszcze raz, może faktycznie to twardość sprężyny. Quote
CQB-NSr6 Posted May 20, 2012 Report Posted May 20, 2012 (edited) Według mnie napewno się wyreguluje z czasem. Edited May 20, 2012 by arend Quote
Powała Posted May 20, 2012 Author Report Posted May 20, 2012 Dzięki wszystkim za informacje. :icon_biggrin: Quote
Recommended Posts