Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika pistol  

6 members have voted

1. 1. Jaką replike wybrać

• WinGun C1911 ASG CO2
      1
    • WinGun Beretta M92 CO2
      3
    • REPLIKA G23 Heavy Weight AUTO BACK Gas Pistol
      2

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam .

Chciałbym szybką odpowiedź

Czy te repliki pistoletów CO2 są warte zakupu ?

http://allegro.pl/pistolet-wingun-c1911-asg-dodatki-490fps-co2-i2347879882.html

http://allegro.pl/pistolet-beretta-m92-na-co2-mega-moc-460-fps-6mm-i2336076527.html

Czy to tylko jakieś podróby z odpustu ?

Piszą że niby 1 rok gwarancji .

Wiem że np :

http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-g23-heavy-weight-auto-back-gas-pistol-kjw.html

są świetnymi replikami z producenta KJW.

Edited by KasaN99
Posted

Mam Berette M92 CO2 Wingun od 2 lat i nie mam problemów. Replika kiedyś wpadła do bagienka na strzelance i po wyjęciu nadal można było oddawać strzały. Byłem z nią nawet na strzelance w zimie -15 stopni i działała poprawnie. Jedna buteleczka w moim gnacie wystarczy na kolo 80 dobrych strzałów. Na nowej buteleczce CO2 przy pierwszych 10ciu strzałach replika ma kolo 450 fps, a potem juz w granicach 380. Wykonanie jest na wysokim poziomie, pistolet wiele razy mi upadł na twarde powierzchnie i powstały najwyżej rysy. Nie jest to podróbka chińska, jest to replika made in Taiwan, przynajmniej tak na mojej jest napisane. A co do zaworu to zdarzało mi się, że pełny nabój CO2 był w nią nabity przez tydzień i nie zauważyłem żadnych odkształceń uszczelki i ubytku gazu. Tak więc polecam Ci jak najbardziej ten pistolet.

Posted

Ja się wypowiem - omijaj szerokim łukiem.

Kiepskie wykonanie, plastik-fantastik, dużo za duża moc jak na boczniaka, etc etc.

KJW też nie cieszy się zbyt dobrymi opiniami.

A Chińczykom żaden problem przykleić naklejkę "made in Taiwan", bo kto to zweryfikuje? Pomijając fakt, że na Tajwanie produkują nierzadko gorszy syf niż w ChRLu...

Posted (edited)

Berette na co2 lub takiego glocka http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-g23-heavy-weight-auto-back-gas-pistol-kjw.html lub również beretke bez blow-backu na gg z TaiwanGun za 85zł firmy STTI. Podane repliki są sprawdzone przeze mnie i kolegów i nam nie wystąpiły problemy z ich użytkowaniem. Ale to każdy będzie Ci mówił co innego masz wziąć i zrobi się mętlik w głowie. Ja dałem swoje propozycje, reszta zależy od Ciebie.

Edited by Kazik94
Posted

Nie spotkałem się z częściami do tej repliki, pistolet ma prostą budowę, bez blow-backa więc jest mało awaryjna, jedynie to jak w każdym gaziaku dbać o uszczelkę, czyścić itp. W sklepach do tego pistoletu sprzedają jedynie magazynki.

Posted

Miałem tego Wingun'a C1911.

Najlepiej (najcelniej) strzelał na kulkach powyżej 0,28

Jak wyjmowałem go z kabury, to wywoływałem tym ogólny popłoch.

Te ~490fps to niestety nie przesada.

:blink:

Żeby nie przeciągać.

Uważam, że ta replika kompletnie nie nadaje się na boczniaka.

Zrobisz nią sobie, albo komuś innemu krzywdę, strzelając z bliska lub w warunkach CQB.

Nie polecam!

Ta replika "wygląda" zdecydowanie lepiej. Niestety, nie mam jej osobiście. Mogę jedynie powiedzieć, że słyszałem o niej wiele pochlebnych opinii.

Posted

KosaN99 ja posiadam tą drugą i jestem zadowolony i bym ją Tobie polecił. Nie napisałeś jednak gdzie chcesz siekać z tych pistoletów. Jak w budynkach to nie radze używać owej beretty bo jest zwyczajnie za mocna, a jest idealna na tereny otwarte i lasy. Podsumuwując jak chcesz mieć boczniaka na bliskie dystansy to weź gnata poniżej 350fps np. beretta STTI na GG za 85zł z TaiwanGun, a jak na teren otwarty i dalsze odległości to wtedy Beretta CO2 jest niezastąpiona :).