Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Podejrzanie dobre body, wnętrzności i osiągi jak na taka cenę.

Jakie masz plany co do tego karabinku?

szturm/snajperka/body a reszta na złom itp. itd. ?

Posted (edited)

Ogólnie to nie do mnie tylko dla mojego obserwatora czyli dołożymy ACOG i będzie na wypadek większa siła ognia .

Jeśli dla spoottera, to moim zdaniem trochę za długa replika, mało manewrowa. Radziłbym G36 lub nawet G36K. Spooter ma Cię ochraniać, wskazywać cele, więc musi być bardziej mobilny od snajpera i zdecydowanie dysponować repliką z ogniem ciągłym.

Miałem PJ-25, replika bardzo dobra, trwała, ale ciężka i trudna do manewrowania, raczej stanowi dobrą bazę pod "snajperkę" niż do wykorzystania jako replika dla spoottera.

PS.

To oczywiście moje subiektywne zdanie, ale wynikające z doświadczenia użytkownika tej repliki.

Edited by Powała
Posted

No może i fakt jest dość długa , waga to mały problem bo replika nie ma 4 kg . G36 odpada jest za wysokie w sensie że jak się leży w ghillie to jesteś za bardzo pod niesiony .

Posted (edited)

No może i fakt jest dość długa , waga to mały problem bo replika nie ma 4 kg . G36 odpada jest za wysokie w sensie że jak się leży w ghillie to jesteś za bardzo podniesiony .

Dla tego wskazałem Ci G36 z niskim chwytem transportowym (bez lunetki). PJ-25 może i nie jest nadmiernie ciężka, ale cholernie długa co bardzo ogranicza jej manewrowość, a tym samym mobilność spoottera.

Co do "leżenia" w ghille, to nie jest to zadanie spoottera, to Ty jako snajper masz leżeć i czekać aż spootter wskaże Ci cel, "nagoni zwierzynę", lub odciągnie niebezpieczeństwo od Twojego stanowiska.

Bawiłem się w snajperstwo przez dwa lata, wówczas dysponowałem najpierw PJ-25, później m14-Veteran, a mój spooter był uzbrojony w M4, a później w G36K i to tak z mojego doświadczenia. :maniak_jezyk2:

Edited by Powała
Posted

No to źle bawiłeś się w to snajperstwo, poczytaj sobie trochę Powała na ten temat, gdyż w tym momencie jak dla mnie banialuki wypisujesz.

Nie przekazuj mylnych informacji.

Posted
Podejrzanie dobre body (...) jak na taka cenę.

Taiwangun okłamuje ludzi odnośnie materiałów zastosowanych do produkcji korpusu, wszyscy o tym wiedzą...

Posted (edited)

Powała nie jednemu palm face robi się od Twoich postów, ale spójrz sobie jak wygląda spooter. Według Ciebie bez ghilli i z M4 lub G36 :bialaflaga:

Nie piszę o tym czym każdy zajmuje się w trakcie prowadzenia operacji, więc standardowo "doucz się".

Edited by CZAKU
Posted (edited)

Koledzy, tak abstrahując od warstwy merytorycznej (w to wnikał nie będę) - nie uważacie, że skoro już się upieracie przy anglojęzycznym określeniu obserwatora, to powinno ono brzmieć spotter (to spot - dostrzegać, zauważać), a nie spooter?

:happy:

Edited by Errhile
Posted (edited)

Powała nie jednemu palm face robi się od Twoich postów,(...)

Mi od Twoich też!
(...) ale spójrz sobie jak wygląda spooter. Według Ciebie bez ghilli i z M4 lub G36 (...)
Nigdy nie pisałem, że ma być bez ghilli, tylko, że jego zadaniem nie jest leżenie (czytaj ze zrozumieniem). :sciana:
(...)Nie piszę o tym czym każdy zajmuje się w trakcie prowadzenia operacji, więc standardowo "doucz się".
Vice versa! :bialaflaga:

Koledzy, tak abstrahując od warstwy merytorycznej (w to wnikał nie będę) - nie uważacie, że skoro już się upieracie przy anglojęzycznym określeniu obserwatora, to powinno ono brzmieć spotter (to spot - dostrzegać, zauważać), a nie spooter?

:happy:

Znowu masz rację! Dzięki za słuszne zwrócenie uwagi! :maniak_OK: Edited by Powała
Posted

Obserwator leży koło snajpera podaje mu namiary na cel i informacje o warunkach a nie zagania cel jak zwierzynę jak to ty napisałeś . A obserwator zazwyczaj leży blisko snajpera gdyż snajper musi słyszeć dobrze to co obserwator mówi .

Posted (edited)

Nie!!! Najgorsze, co można zrobić to, żeby leżał sniper i spotter obok siebie... Standardowo (nie w asg) odległość snajpera od spottera to 100m. Proponuje dokupić "zestaw łączności".

@Dokładnie o tym samym pomyślałem. Podoba mi się ten avatar, ale jest w... niedociągnięć np. taki kolor ghillie na trawie i właśnie ten spotter... No ale to jaki obiektyw by musiał być, żeby spottera ująć 100m dalej... :P

@2 Masz niezłe oko, widać sniper... :wink:

Edited by Alexanderexis
Posted

Nie!!! Najgorsze, co można zrobić to, żeby leżał sniper i spotter obok siebie... Standardowo (nie w asg) odległość snajpera od spottera to 100m. Proponuje dokupić "zestaw łączności".

Zobacz w swój avatar :D trochę małe to 100 metrów :D

Posted
Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Jak widać temat stracił merytoryczność i robi się spam.Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum WMASG.PL Załoga WMASG
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...