Miszcz120 Posted May 12, 2012 Report Posted May 12, 2012 Nikt jeszcze nie zamieścił nic na ten temat, więc ja będe pierwszy :) Małe info o ostrym odpowiedniku: MG36 (MG - Maschinengewehr "karabin maszynowy") - lekka wersja karabinu maszynowego z G36, wyposażona w ciężką lufę (dla zwiększania ciepła i niwelowania efektu "cook-off"), w standardowy bipod G36, magazynek bębnowy "C-Mag Drum" o pojemności 100 pocisków 5.56x45 NATO i lunetę optyczną o zbliżeniu 1,5x. Wersja MG36E nie jest wyposażona w lunetę, lecz w długą szynę Picatinny nad body. MG36 i MG36E nie są już oferowane przez H&K. Seryjna produkcja została rozpoczęta w 1995 roku. Jednak główną rolę spełniającą karabin wsparcia w Niemieckiej armii jest MG4. (Jak by ktoś z modów/adminów wiedział więcej, niech mnie poprawi). Przedstawiam swoje MG36 "Rainbow" (tak je nazwałem) ;) Masa repliki (z baterią) - 3,715 kg Długość repliki - 90/1,13 m Krótki opis: - Replika G36C Cymy (już nie C) - Front długi JG - Magazynek typu drum SRC - Przyrządy celownicze MBUS Magpul - AFG-1 Magpul - Lufa MSB v.3 Lufa od wersji snajperskiej, jeszcze nie zrobiłem alternatywnej wersji, która będzie głównym wariantem pod LKM :) One-77 Quote
Recommended Posts