vonHavel Posted April 27, 2012 Report Posted April 27, 2012 (edited) Czołem, Mam problem z moją repliką - GFC HK416, gearbox v2. Na strzelance dwa tygodnie temu karabin nagle przestał strzelać. Karabin wziąłem do domu, rozłożyłem, wszystko wyglądało ok. Poskładałem GB i replikę, o dziwo strzelała. Na następnej strzelance stało się to samo - po pewnym czasie karabin oddał pojedynczy strzał i umarł. Ponownie rozłożyłem GB i po dokładnych oględzinach zauważyłem, że "wózek" zespołu styku nad spustem wyskakuje nieco w górę ze swoich prowadnic, przez co naciśnięcie spustu nie dociska go do końca uniemożliwiając zamknięcie obwodu. Dziś wymieniłem zespół styku, wózek siedzi w miejscu. Po złożeniu i oddaniu kilku serii karabin znów oddał pojedyńczy strzał i ucichł. Ma to jakiś związek z selektorem ognia - problem występuje ZAWSZE po zmianie z trybu auto na pojedynczy. Niestety nie mam pojęcia w czym dokładnie tkwi problem. Czy ktoś z was ma jakiś pomysł? Edited April 27, 2012 by vonHavel Quote
szymx1 Posted April 27, 2012 Report Posted April 27, 2012 Odsyłam do http://forum.wmasg.pl/topic/123111-problem-ze-stykamiselektorem-ognia-m4a1/ . Quote
vonHavel Posted April 27, 2012 Author Report Posted April 27, 2012 Dzięki za podrzucenie tropu, szym. Wypróbuję i napiszę, czy dało radę. Quote
vonHavel Posted April 29, 2012 Author Report Posted April 29, 2012 Działa :D. Przeszło dziś przez nią jakieś 600 kulek i pracuje wzorowo. Dzięki! Quote
Recommended Posts