Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam replikę ASG/KWA defender 4 i mam problem z zasięgiem tj. chciałbym żeby był większy (o 10-15m) tylko nie chciałbym mieć 500 fpsów. Co zalecacie?? Słyszałem że gumki hop-up nie które nie wchodzą a lufa stockowa to 6.05mm więc nie najgorsza. Tak przy okazji skupienie nawet na 20-30m to w granicy 5 cm więc jest dobrze.

Posted

lon3star - przepraszam, ma dawać do serwisanta lufę z gumką by mu je włożył do repliki? Nie przesadzajmy, trochę samodzielności... To 5 minut roboty (liczone dla człowieka który nie ma instrukcji rozkładania i robi to pierwszy raz).

Leśny - zasadnicze pytanie jest takie: chcesz grzebać w GB czy nie? Jeśli tak, to myślę, że wsadzenie m120 Guarder'a i nowej gumki HU powinno pomóc. Jeśli zaś nie chcesz grzebać, to jak koledzy wcześniej pisali - dobra gumka (zielona G&G na przykład) + dobra precka (promyk/kmh i inne).

Znając wykonanie gumek KWA sama jej zmiana może zwiększyć zasięg - więc na początek spróbuj po prostu zmienić gumkę, dopiero potem zastanawiać się nad dalszymi zmianami.

Pozdrawiam, Asas!

PS Oczywistym jest byś brał dobre kulki .25 do swojej repliki. Gorsze kulki = gorsze osiągi

Posted

Mam tą samą giwerę co Ty, w stocku jest naprawdę szajs. Kup promyka 407mm, zieloną G&G (ciężko wchodzi z promykiem ale wejdzie) i jak zostanie Ci kasa to faktycznie jak asas radził m120 guardera styknie. Powinieneś mieć (zakładając że w środku masz wszystko stockowe) 400-440max.

Posted

@up

Szajs? Szajs!?

Czymś takim można nazwać cm.028 (porównując do tej emki), ale nie Defendera o nie!

A co do samej repliki to wymień gumkę i lufę, na te co ci radzili ci powyżej :).