Yomi Posted April 24, 2012 Report Posted April 24, 2012 Witam, Od razu przejdę do rzeczy. Niedawno zakupiłem w/w replikę z taiwangun.com. Generalnie replika przez kilka pierwszych strzałów wywarła na mnie pozytywne wrażenie. Niestety po około 3 opróżnionych magazynkach zaczęły się problemy... Aktualnie w zależności od humoru repliki - raz strzela, raz nie. Wygląda to tak jakby magazynek nie podawał kulek. I nie mam pojęcia czy oddać sprzęt na gwarancje, czy ten model tak po prostu ma. Dodam jeszcze, że używam kulek o.25g P&J. Przy okazji, czy mógłby ktoś napisać jak zdjąć zamek w tej replice? Chcę wyregulować hop-up, ale za cholerę nie mogę się tam dostać. Przełącznik od zabezpieczenia nie chce w ogóle się wysunąć (nawet przy odpowiednio ustawionym zamku). Za wszystkie rady, z góry dziękuje. Quote
lisudml1991 Posted April 24, 2012 Report Posted April 24, 2012 zamek zdejmuje się tak: cofasz zamek o jakieś 0,5-1cm i wtedy możesz wyjąć element będący atrapą bolt-catcha spełniający funkcję bezpiecznika. Trzeba użyć do tego trochę siły, ale po kilku razach chodzi lżej. Następnie przesuwamy zamek o jakiś 1cm do przodu w stosunku do położenia pierwotnego i unosimy tylną jego część do góry. Wtedy zdejmujemy cały zamek w kierunku do góry-przodu. Co do zacinania się magazynka to jest tak, że ten magazynek jest wyjątkowo wrażliwy na różnego rodzaju nieprawidłowości. Kanał w którym są kulki jest trochę szerszy niż część plastikowych szczęk wchodząca do niego przez co tworzy się taki maluteńki schodek, który może powodować zacięcia. Ja ten magazynek zgubiłem a ten który kupiłem miał wykruszone te właśnie elementy, wiec załatwiłem sprawę poxipolem i pilnikiem. UWAGA! zatrzask magazynka chodzi bardzo lekko i z małym skokiem więc łatwo można magazynek zgubić. Radzę zabezpieczyć go przyklejając do rękojeści kawałek gumy zabezpieczający go przed wypadnięciem. PS.: Zły dział forum Quote
Recommended Posts