Kacperix Posted October 8, 2012 Report Posted October 8, 2012 @jakim ten oring powinien przytrzymywać kulki, jak za duzo naładujesz to 'nadmiar' wypada.
jakim Posted October 8, 2012 Report Posted October 8, 2012 No niby tak ale w każdej komorze jest 5-4 kulek a nie wspomniane 78 ;(
Kacperix Posted October 8, 2012 Report Posted October 8, 2012 Zaraz zaraz nabyłeś dwie sztuki GP-25 czy dwie sztuki VOG-25?
jakim Posted October 9, 2012 Report Posted October 9, 2012 2 GP-25 dla mnie i dla brata ;) P.S. No muszę się pochawalic ;) dzisiaj za 300zl PSO-1 wyrwałem (młotkowe)
Kacperix Posted October 9, 2012 Report Posted October 9, 2012 Zatem masz granaty na 36 kulek. te masz na 48 http://www.airsoftpanda.com/product_info.php/products_id/3072?osCsid=6pqseo542rloi7qb5nlgis5if4 . Ale na 78?
jakim Posted October 9, 2012 Report Posted October 9, 2012 Pomyliło mi się na GF pisze 68BB a nie 78 ;)
gosci Posted October 9, 2012 Report Posted October 9, 2012 Ale granaciki z AirSoft Panda trochę inne konstrukcyjnie. Dolna część zaworu wygląda na stalową a i górna się różni.
gosci Posted October 13, 2012 Report Posted October 13, 2012 Wita. Co do CO2 i granatu vog-25 z zestawu uszczelki nadal trzymają przebieg niewielki bo raptem 2.5 kapsułki co2 12g. Ząb zapadki trzymającej granat w lufie poszedł na szmelc, dorobiłem nowy stalowy kosztowało mnie to 4 godziny zabawy z pilnikami do metalu, teraz na propanie trzyma granat ale przydała by się mocniejsza sprężyna, bo zdarza się że granat zamiast wystrzelić wypada :-/ lub w chwili wystrzału się wysuwa. Co do samego granatu to CO2 mu nie służy zbijak zaworu jest dość mocno poryty od kulek łożyskowych (przydał by się stalowy, w ostateczności mosiężny), sam zawór ma rozklepaną dolną część otworów w których są kulki od wewnętrznej strony (rozwiązaniem tego problemu również mógł by być stalowy zawór, ekstremalnym rozwiązaniem była by redukcja zmniejszająca średnicę zaworu a zarazem jego obciążenie przez gaz podobnie jest w madbull-ach HP), gniazdo w którym siedzi zawór i podpierają się kulki zaworu jest poryte dość mocno do tego stopnia że zawór nie chce wejść do wnętrza, a w chodzi luźno. Po wystrzale zdarzają się zacięcia z tego powodu. Nadzieja że pojawią się granaty w sprzedaży i będą lepiej reagować na co2.
Recommended Posts