Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM.028 Tactical - Problem ze strzelaniem

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam problem z moją Cymą. Otóż pierwszego dnia, ładowałem od niej baterię 12h (tak było napisane w instrukcji). Gdy już skończyła się ładować, zacząłem strzelać. Po 40 minutach, padła. No dobra, rozładowała się więc ładowałem ją 8h (tyle było napisane w instrukcji, gdy ładujemy za drugim razem). Potem strzelałem z niej jakieś 1.5h i wyglądało to tak jakby coś się zepsuło (Gdy padła za pierwszym razem pistolet strzelał coraz wolniej, aż przestał. Za drugim razem strzelałem ogniem pojedyńczym, i przy którymś kliknięciu nic się nie stało - kulka w ogóle nie wystrzeliła) A więc znów ładowałem 12h i na drugi dzień po ładowaniu i włożeniu baterii nic się nie działo (pistolet nie chciał strzelać). I teraz pytanie czy przeładowałem baterię, czy coś się zepsuło z repliką? Podkreślam, że przy drugim strzelaniu pistolet przestał nagle strzelać, nie było to tak jak z pierwszym razem - coraz wolniej. Proszę o szybką odpowiedź :)

Posted

Witam. Mam problem z moją Cymą. Otóż pierwszego dnia, ładowałem od niej baterię 12h (tak było napisane w instrukcji).

To już nie pierwsza osoba, która pisze, że działa zgodnie z instrukcją i psuje batke. Może przydałoby sie gdzieś walnąć jakieś ogłoszenie, że batki należy ładować jak wzór przykazał a nie jak producent napisał w instrukcji.

Posted

Czyli bateria się zepsuła? Na 100%? To da ktoś link do dobrej baterii, która będzie pasowała do mojej Cymy? I napiszę ktoś ile trzeba ją ładować, za pierwszym razem i za drugim? Bo masa osób o to pyta, a potem tern wzór przykleić?

Posted

Ludzie na tym forum, chyba każdy wie jak ładować baterie! Proszę o pomoc. A i dobrą baterię do cymy i zasilacz mógłby ktoś mi polecić?

Posted (edited)

Wiecie co? To chyba nie jest wina baterii, ponieważ bateria ma naładowane 9V (powinna mieć 8.4V) i gdy ją podłącze i przytrzymam spust to bateria i kable się grzeją. Co o tym myślicie???

I czy ktoś wie jak sprawdzić replikę czy działa (nie używając akumulatora)??

Edited by Brick
Posted (edited)

Nie oto mi chodziło. Czy bateria jest zepsuta czy problem leży w okablowaniu repliki (jakiś styk nie łączy dlatego, może)

Edited by Brick
Posted

Nie oto mi chodziło. Czy bateria jest zepsuta czy problem leży w okablowaniu repliki (jakiś styk nie łączy dlatego, może)

Nie zrozumiałeś tego co napisałem, trudno, spróbuję jeszcze raz w kilku językach

Przeładowałeś baterię.

PRz3Ł4d0w4Ł3$$$ b4TeR13.

تمهيد مع بطارية

Arranca con la batería

Загрузіце сістэму з акумулятарам

Загрузитесь с аккумулятором

oppstartet med batteri

बैटरी के साथ जुता पहेने हुए

Mam nadzieję że zrozumiesz.

Kup inną baterię i ładowarkę mikroprocesorową to nie zajedziesz tej batki

Posted

Oj chyba Attero się mylisz. To, że po wciśnięciu spustu batka i kable się grzeją to znaczy, że jest energia w batce! Prawdopodobnie mogło coś ci się zablokować w gearboxie jak mi w tym samym modelu, jakaś część musiała się zakleszczyć i tworzy opór, co poskutkowało tym, że silnik nie kręci i się grzeje a razem z nim batka i kable! To na pewno nie wina batki!

Posted (edited)

Oj chyba Attero się mylisz. To, że po wciśnięciu spustu batka i kable się grzeją to znaczy, że jest energia w batce! Prawdopodobnie mogło coś ci się zablokować w gearboxie jak mi w tym samym modelu, jakaś część musiała się zakleszczyć i tworzy opór, co poskutkowało tym, że silnik nie kręci i się grzeje a razem z nim batka i kable! To na pewno nie wina batki!

Przeładowanie batki nie oznacza tego że batka w ogóle nie trzyma energii, tylko to że b. szybko pada. Moja stockowa batka Cymy przeżyła 2 ładowania na wolnoładowarce, po 6 godzin każde i za cholerę nie trzyma prądu, a 12 godzin ładowania, które Brick zafundował identycznej batce dało jej jeszcze bardziej w kość

Brick, zobacz czy ci się kable grzeją na innej batce

Ciekawe w ilu językach mam pisać że na końcu zdania stawiamy kropkę.

Arend

Edited by arend
Posted (edited)

Te baterie z nowych cymek nadają się od razu do recyklingu. Moja bateria ze starego CM.031 była kilka razy przeładowana wolnoładowarką i działała długo, a jak znajomy kupił CM.048 naładował batkę mikroprocesorówką, to batka mu padła zanim dowlókł się na strzelankę :hahaha: . Kup sobie jakieś li-po i mikroprocesorówkę, to może i spory wydatek, ale będziesz bardzo zadowolony i jak sobie to podsumujesz, to na pewno nie pożałujesz tej inwestycji.

EDIT :

Ew. Kup li-po albo jakieś markowe Ni-MH/Ni-Cd i ładuj u kogoś kto ma dobrą ładowarkę.

Edited by karolus20
Posted

Ja jestem ciekawy dlaczego po strzelaniu 40 min. znowu ładowałeś baterię 12h i potem jeszcze raz 12h.Teraz już nie ma szans na powrót do życia dla tej baterii,zwłaszcza że jest stockowa.

Posted

Wiecie, co byłem u kolegi który ma g-36c firmy JG i testowałem jego baterię u mnie. Podłączyłem do mojego pistoletu i NIC!, dalej nie działał. Strasznie się wkurzyłem i uznałem że dam sobie spokój. Jutro dzwonię do typa żeby oddał mi kasę, zbieram jakieś 200-300 zł do tych 400zł i kupuje coś mocnego. I teraz proszę o radę, czy ktoś mógłby mi polecić za około 600-700zł coś co po tygodniu się nie rozwali (mam dosyć tej CYMY). Proszę mnie nie wyzywać, że jestem nie cierpliwy itp. ale nie chce się z tym grzebać. Więc proszę o coś niezniszczalnego za około 600-800zł (tylko nie piszcie mi że za taką kwotę nic takiego nie ma, bo na pewno jest, i nie nazywajcie mnie że jestem leniwy, ale wy znacie się lepiej o 100000% więcej ode mnie i może coś mi polecicie).

Posted (edited)

Już to sprawdzałem wcześniej.

Wyciągnąłem go i złączyłem styki i pistolet nie strzela, jest zepsuty i tyle, to da ktoś propozycję mocnej repliki

Edited by Brick
Posted (edited)

Brick spróbuj ostatnią metodę, leć do samochodowego i kup silikon w sprayu, spray sylikonowy,olej silikonowy wszystko to jedno i to samo. (NIE myl ze smarem silikonowym :excl: )

Odkręć śrubkę na chwycie pistoletowym i ściągnij chwyt delikatnie w dół, następnie widzisz koszyk z silnikiem gerabox'a odkręć dwie śrubki które trzymają go przy GB i delikatnie wyciągaj koszyk w dół aby wyszedł z gearbox'a, uważaj aby kable nie zsunęły się z silnika. Teraz połóż replikę otworem do góry i psiknij dwie nie za duże serie oleju silikonowego na zębatki. Złóż wszystko z powrotem w kolejności odwrotnej i spróbuj strzelić.

Nie pomogło to ci polecimy CM.045A [CM] (TAK :biggrin: kolejna cyma ale na tej się nie zawiedziesz)

Edited by komandoczołg
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...