Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Doszła do mnie paczka z WGC - stałem się posiadaczem M4 G&P AEG 901. Denerwuje mnie jedna rzecz i proszę o możliwą pomoc i wskazanie rozwiązania problemu. Nie domyka się klapka od wyrzutu łusek. Wygląda na to jakby plastikowy element, w którym jest bolec ze sprężynką był zbyt gruby jakieś 2-3mm i przez to klapka nie domyka się. Jeśli nic z tym nie zrobię boję się, że cały hop-up zabrudzi się podczas użytkowania. Poniżej zdjęcia, które ukazują problem:

Mój odnośnik

Mój odnośnik

Z góry dziękuje za rady.

Posted

Jak tak bardzo Ci zależy żeby się nie zabrudziło to kawałek taśmy izolacyjnej i zamknięte będzie ^^. Ale to jest tak skonstruowane że się nie zapiaszczy bez obaw, poza tym przy palnej wersji np. M4A1 też klapka musi być otwarta bo łuski wylatują przez okno wyrzutnika i to dodaje pozatym realizm jak jest otwarte :p taka jest moja opinia i nie ma co tam majstrować.

Posted (edited)

Dzięki za odpowiedz. Jeśli te modele tak mają, że ma być otwarte to ok. Tylko nie bardzo rozumiem po co w takim razie ten bolec i sprężynka. Wygląda to tak jakby klapka była źle spasowana a nie, żeby był to zamierzony efekt :) Jak dla mnie może być cały czas otwarta jeśli faktycznie nie zapiaszczy się. Pozdrawiam

Edited by DJanos
Posted

Bo to Mistrzu jest idealne odwzorowanie tego jak ten element jest wykonany w M4A1...

tyle ze w ostrej m-ce sie domyka :icon_biggrin:

jak chcesz mniec zamknieta to musisz przemontowac sprezyne klapiki, tzn zalozyc odwrotnie

Posted

jak chcesz mniec zamknieta to musisz przemontowac sprezyne klapiki, tzn zalozyc odwrotnie

Ale i tak będzie wtedy szpara między body a klapką. Już chyba lepiej zostawić tak jak jest.

Posted

Patrząc na zdjęcia nie jestem w stanie dokładnie stwierdzić czy winne tu jest body, czy też klapka. Za winą body przemawiało by to, że wydaje się jakby otwór wyrzutnika był mniejszy niż powinien i zatrzask zapiera się o niego zbyt głęboko. Ale równie dobrze i bardziej bym się skłaniał do tej wersji zatrzask jest za gruby i opiera się o atrapę suwadła.

Wydaje mi się, że delikatna możliwe są dwa rozwiązania:

1. Usunięcie całkowite zatrzasku i zastąpienie go płaskim magnesem neodymowym

2. Interwencja chirurgiczna pilnikiem w miejscu gdzie zaczep wchodzi w okno wyrzutnika wystarczy do zażegnania problemu. Najpierw spróbuj półokrągłym pogłębić ześlizg po którym ma chodzić ten kuliście zakończony czop zatrzasku. Jeśli to nie da efektu, spróbuj płaskim zrobić coś w rodzaju podcięcia - gniazda na tę walcowatą osłonę czopa zatrzasku. Pamiętaj tylko po zakończeniu tych operacji sprawdzić czy rączka przeładowania będzie w stanie otworzyć zatrzask i klapkę.

Co do zapiaszczenia - lub nie - HU dziurą na magazynek więcej piachu i pyłu wleci niż górą przez okno wyrzutnika. Poza tym jak widzę na zdjęciach nasz atrapę suwadła więc HU masz dość dobrze osłonięty od strony okna.

Posted

Mam G&P. Winna jest klapka. Wszystko za sprawą tego ,,grubaska" on blokuje domknięcie klapki. Jak chcesz, żeby się zamykala wystarczy, że zamontujesz inna klapkę np BOYI. Body nie ma nic do tego.

• Create New...