sk0undr3l Posted April 21, 2012 Report Posted April 21, 2012 Witam, aktualnie posiadam flecktarn z demobilu ale mysle nad zmiana. Interesuje mnie amerykanski MARPAT Gora http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=50_29&products_id=6777&name=Bluza_ACU_-_Rip_Stop_-_Marpat_-_Digital_Woodland dol http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=50_61&products_id=6776&name=Spodnie_ACU_-_Rip_Stop_-_Marpat_-_Digital_Woodland I teraz pytanie, co sadzicie o tym kamuflazu na polskie lasy. Ktora firma lepsza Mil-Tec, Helikon? Quote
lon3star Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 Ja mam Marpat od Proppera, jestem zadowolony :D Co do kamuflowania to nigdy się nad tym nie zastanawiałem, źle pewnie nie jest, a jak będziesz się poruszał to i tak Cię zauważą nawet w Ghille Suit ;) Nigdy nie będziesz do końca niewidzialny :D. Quote
mossad1234 Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 U nas w lasach MARPAT i FLECKTARN najlepiej się wtapiają , ale fakt nigdy nie będziesz nie widoczny . Co do firm to słyszałem że HELIKON strasznie lichy aa co do MIL-TECa kolega ma i nie narzeka . Quote
Dziećka Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 Od marpata z MilTeca to lepiej trzymaj się z daleka. Quote
Alexanderexis Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 U nas w lasach MARPAT i FLECKTARN najlepiej się wtapiają , ale fakt nigdy nie będziesz nie widoczny . Co do firm to słyszałem że HELIKON strasznie lichy aa co do MIL-TECa kolega ma i nie narzeka . A ja słyszałem... Mil-tec'a miałem i to jest jakaś makabra... materiał się rwał jak mokry papier toaletowy. Dziwne, bo nie od czołgania, tylko od samego noszenia. Co prawda munduru z helikona nie posiadam, ale z t-shirtów jestem zadowolony, gorzej jest z wykonaniem polarów, ale raczej z wyglądu - z wewnątrz wystaje pełno nici i całość (wewnątrz) dość dziwnie wygląda, ale jeszcze ani razu nic tam nie przeszkadzało/uwierało. :wink: Quote
Guest gecko123 Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 MARPAT Proppera ma trochę inny kolor, bo jest z innej tkaniny, wzór ma więcej coyota. Nie jest zły, mam i używam z powodzeniem już prawie 2 lata. Kup kontraktowego MARPATa, fajny wzór, dobrze wygląda, dobry krój i całkiem dobrze maskuje. Mam spodnie helikona, nie w kamuflażu, szycie nie jest złe, poziom dobrej chińszczyzny :P MIL-TEC to gówno, po prostu gówno, nic więcej tu nie ma do powiedzenia. Quote
mossad1234 Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 Nie mówię że Mil-Tec jest ok ale akurat kumplowi się trzyma ale to może być sztuka 1 na 100 która wytrzyma. Quote
sk0undr3l Posted April 22, 2012 Author Report Posted April 22, 2012 Kontraktowe to juz cenowo sa znacznie drozsze, Czyli mniej wiecej tak to rozumiem Kontraktowe>Propper>Helikon>mil-tec Quote
OFF Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 Za jakieś ~300zł już skompletujesz komplet,może nawet mniej. Zależy trochę od szczęścia i szukania jednak. Dlatego nie opłaca się kupowac kompletu chińskiego marpata z mil-tecu za 250zł.. Quote
Recommended Posts