Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam bardzo serdecznie.

Po pierwsze zapewniam, że zdaję sobie sprawę że pytam o chinole więc bez głupich tekstów.

Po drugie przemieliłem różne rzeczy i spotkałem się z opiniami więc swoje zdanie mam wyrobione.

Niedawno sprzedałem ILBE, które było idealne do moich potrzeb. Zaplanowałem sobie kupno plecaka rzędu Eberstock, TT, Ketly. Niestety nie mogę sobie na to pozwolić z przyczyn osobistych i pewnie dopiero kupię na jesień. Assault Pack mi się nie przydaje, ponieważ potrzeba mi plecaka w który zmieści mi się replika i niezbędne rzeczy. Tak więc wystawiłem plecak na sprzedaż (Assaulta) i szukam coś w to miejsce.

Po kolei do czego mi potrzeba plecaka:

- przewieść replikę (m4)

- ponosić go na nocne wypady/marsze

- ładować na ciężko to tylko na zloty go będę więc ze 4 razy w tym roku

- łazić z nim np w góry ale to też nie będzie obładowany

- a, i nie uczęszczam na strzelania airsoftowe co weekend więc nie będzie on w częstym użyciu :)

Tak więc chcę przyoszczędzić i wziąć na razie acma a potem sprzedam to za psie pieniądze biednemu airsoftowcowi z okolicy a sam jebnę coś porządnego.

Plecaki jakie biorę pod uwagę:

http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/plecaki/duzy-plecak-bojowy-ze-stelazem-coyote-acm.html

http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/plecaki/plecak-snajperski-01-coyote-a-c-m.html

Pytania:

- ma ktoś to i może sensownie opisać jak się sprawuje?

- który może być wygodniejszy

- ewentualnie jak znacie coś podobnego w takich cenach pod moje potrzeby będę wdzięczny za rady :)

I jak pisałem już, to darujcie sobie komentarze pokroju "rozsypie ci się to w łapach" itd :)

Pozdrawiam.

Posted

"Dużego plecaka bojowego" nie widziałem, ale "snajperski" kumpela miała. Zakończył karierę przy okazji wypadu na grilla: trochę żarcia, parę piwek i próba energicznego podniesienia z ziemi. Urwała się najpierw jedna, a zaraz potem druga szelka...

Więc wybacz, że jednak to piszę, ale - "rozsypuje się w ręku". Widziałem.

W porównywalnej cenie możesz mieć Munro (jak dostawa przyjdzie), za nieco ponad połowę tej ceny Bergan, Other Arms. Oba solidne, pakowne i w moim odczuciu wygodne.

W Munro replikę noszę przytroczoną z boku (zawiniętą w prosty pokrowiec albo zwyczajnie w worek), w Berganie analogicznie można ją przytroczyć na wierzchu.

Posted

"Dużego plecaka bojowego" nie widziałem, ale "snajperski" kumpela miała. Zakończył karierę przy okazji wypadu na grilla: trochę żarcia, parę piwek i próba energicznego podniesienia z ziemi. Urwała się najpierw jedna, a zaraz potem druga szelka...

Więc wybacz, że jednak to piszę, ale - "rozsypuje się w ręku". Widziałem.

W porównywalnej cenie możesz mieć Munro (jak dostawa przyjdzie), za nieco ponad połowę tej ceny Bergan, Other Arms. Oba solidne, pakowne i w moim odczuciu wygodne.

W Munro replikę noszę przytroczoną z boku (zawiniętą w prosty pokrowiec albo zwyczajnie w worek), w Berganie analogicznie można ją przytroczyć na wierzchu.

http://allegro.pl/plecak-legii-cudzoziemskiej-tta-cce-nowy-gratis-i2162582857.html

Posted

[...] "snajperski" kumpela miała. Zakończył karierę przy okazji wypadu na grilla: trochę żarcia, parę piwek i próba energicznego podniesienia z ziemi. Urwała się najpierw jedna, a zaraz potem druga szelka...

Więc wybacz, że jednak to piszę, ale - "rozsypuje się w ręku".

Powiedziałbym, że miseczka ryżu. Mam ten plecak i był wypychany mocno, obciążany też. O szwy się nie bałem, za to o zamki tak. Te duże zamki, na głównej komorze, są dość solidne, za to te mniejsze, np na kieszonce na samej górze (tej co ma "uchwyt" w środku) to totalna kupa. Generalnie za te 100+ złotych na Twoim miejscu kupiłbym Bergena (na swoim z resztą też gdybym miał wybierać drugi raz). Na obronę chińczyka można dodać, że komora na replikę jest naprawdę fajna (nie obciąża tak mocno bo jest przy samych plecach a na wygodę noszenia nawet nie wpływa), no i można tam napakować masę rzeczy, jeśli akurat nie potrzebujesz przenosić repliki.

Pozdrawiam

Posted

Dzięki za opinie. Właśnie obawiałem się, że nie będzie ani jednej dobrej opinii :)

Kopałem allegro wcześniej i widziałem te Francuskie i Niemieckie plecaczki. Problem w tym, że nie kupię żadnego z nich bo w ogóle nie będzie pasował do mojej koncepcji ;) stąd właśnie mierzyłem w te acmy.

No nic, poszukam jeszcze trochę i ew. napiszę do Kthulu czy mi nie uszyje czegoś :)

Dzięki za wszystkie wypowiedzi.

Posted

http://allegro.pl/plecak-zasobnik-piechoty-gorskiej-i2289477584.html Też kupa ale powinien wytrzymać do jesieni.

Odważne słowa, ostatnich kilka przetargów na te plecaki to totalna porażka. Firmy, (w tym widoczna na aukcji Paso) szyły te plecaki w Chinach z byle czego, byle taniej. Efekty są takie, że szelki urywają się przy większym obciążeniu. W tym roku już specyfikacja została zmieniona, by nie dopuścić do zakupu bubli.

• 3 weeks later...
Posted

Taki mały up.

Zdecydowałem się na jeden z tych produktów acm. Wkrótce postaram się ponosić go cały dzień i napiszę recenzję małą na ten temat dla ludzi którzy by się zastanawiali nad czymś :)