Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Uprzejmie proszę o niewypisywanie bredni.

Da się to załatwić?

Nie wiem, gdzie to słyszałeś, ale albo Ty masz problemy ze słuchem albo Twój informator czegoś się naćpał.

Posted

Jestem w jednostce strzeleckiej. Kuple z jednostki ponoć gadali z jakimiś żołnierzami z Afganistanu właśnie o tym, ze tam już jest kilka egzemplarzy.

Guest Mati13k
Posted

Przecież zostało napisane tutaj kilka razy, że to NIE JEST DWS.

3siek - u mnie w jednostce mówili, że Beryl to najlepszy karabinek (ups, przepraszam, karabin szturmowy) na świecie, oczywiście zaraz po kabeka aka. :)

Posted (edited)

Kucze, może Panowie ze zdjęcia mają ci przesłać skan strony z przydziałem służbowym z książeczki wojskowej? Człowieku, niech Ci starczy, że to SKW/SWW. Nawet osoba, która siedzi w tym o wiele głębiej niż Ty i ja potwierdziła to -.-

Edited by HellMaker666
Posted (edited)

Po co te nerwy ? To że nie przyjmuje wszystkiego na słowo to chyba nie jest jakaś wielka wada. I odrazu mówie, że bynajmniej nie uważam się za znawce w tym temacie. A to że mam wątpliwości, że to jest SKW/SWW biorę stąd, że to zdjęcie pochodzi z bloga Janusza Walczaka, który był rzecznikiem DWS i dodatkowo chyba wie komu robił zdjęcia.

Edited by TheNoddingDonkey
Posted

Walczak nie jest, ani nigdy nie był rzecznikiem DWS.

Rzecznikiem DWS jest ppłk Ryszard Jankowski, a Janusz, kiedy jeszcze służył, był rzecznikiem Dowództwa Marynarki Wojennej, a następnie Dowództwa Operacyjnego SZ (ale to jest coś biegunowo odległego od DWS).

Obecnie jest dziennikarzem, a te zdjęcia robił podczas ostatniego pobytu w Afganistanie ze 3 miesiące temu, z widoczną na jednym ze zdjęć Edzią Żemłą.

Więc, bardzo Cię proszę, nie rozbijaj gówna na atomy i przyjmij do wiadomości to, co Ci pisali przedmówcy.

W zasadzie mógłbym napisać, że spytam Janusza komu robił zdjęcie, ale nie jest mi to do niczego potrzebne, bo ja akurat wiem, kto w tym kraju używa ACR.

Posted

W przypadku tego że był rzecznikiem DWS, to przepraszam nie doczytałem. Po prostu skoro te zdjęcia zrobił Janusz Walczak i napisał na swoim blogu, że są to komandosi z JWK to logicznym było dla mnie, że na zdjęciach są oni. Najwidoczniej się więc pomyliłem i przepraszam za próbę dyskutowania z wami na ten temat.

• 5 years later...