Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Więc tak

KJW daje do wersji TD tą samą instrukcje co do stałej

tylko dodatkowo wykaz części

tam gdzie jest regulowany HU w stałej (część tylna) nie ma przejścia do części przedniej gdzie jest HU

i wygląda to tak

na zewnątrz w przedniej części nie ma żadnego imbusa :(

są tylko dwa po rozkręceniu i wygląda to tak:

to jest imbus od spodu

http://img340.imageshack.us/my.php?image=hudf8.jpg

a to od góry

http://img479.imageshack.us/my.php?image=hu2bo2.jpg

imbus jest z boku ale to jest śróbka od niego

i czy to właśnie jest HU?

czy nie da rady go regulować bez rozbierania ?? :wink:

pozdro

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Hej mam m700 police kjw i mam problem a mianowicie rozebrałem replike i złożyłem i niema mocy strzela na 15 m a spręzyna w bolcie lezy tam gdzie ma być powiedzcie mi co to moze byc .

• 3 weeks later...
Posted

Przejrzałem cały wątek, ale nikt nie wspomniał o zakładaniu tłumika. Czy ma to jakiś sens?

Czy replika jest głośna i wymaga tłumika, czy jest to raczej zbędne?

Druga sprawa, czy będzie pożytek (celność, zasięg) z włożenia dłuższej lufy wewnętrznej? Ktoś już tego próbował? Jeśli tak, to czy w ogóle są dostępne dłuższe niż standardowe (i te o 3 cm dłuższe) preclufy ?

Posted

Tłumik daje duuuuużo (zrobiony w/g własnego pomysłu :-) ale myślę że takie do kupienia też dają radę) Co do lufy to założenie 6.03 650mm dało widoczny efekt w postaci bardziej przewidywalnego lotu kulki. Osobiście nie spotkałem dłuższych.

• 4 weeks later...
Posted

Bez precki i dobrego HU to te 50m, ale jak go trochę podrasujesz (założysz preclufe 650mm, hop up np. silikon guardera) to już będzie śmigał na jakieś 65-70m. Co do kulek to lepiej te 0,33g zawsze trochę cięższe i lepiej zachowujące tor lotu ;)

Posted

nieprzesadzajmy, jeżeli ktoś nie jest w stanie na raz wygenerować sobie kasy na preca i gume to najlepszym wyjściem jest dorobienie sobie dystansera. Takiego jak zrobił Dragun. Ja wzbogaciłem swoją siedemsetke w taki dystanser i teraz dopiero ciesze sie tą bronią, wcześniej tylko mnie denerwowała. Po wyminaie preca, gumy i dynksa, faktycznie mozna strzelać celnie na te 65-70m.

Wielkie dzięki Dragun :uśmiech:

Posted

To jest zestaw do Tanaki M700 i m24(m700) tm

I jak już dużo osób wspominało części od Tanaki nie są takie same jak z KJW

więc jeżli wszystko inne nie pasuje to co ten HU ma psować?

pasuje gumka od AEG ale po skróceniu

a jak do tej pory nikt innego sposobu na HU nie znalazł

Posted

Nie znalazł i raczej już nie będzie szukał, bo według mnie gumka od AEGa po małej przeróbce i uszczelnieniu jest idealna i nie trzeba wymyślać nowego sposobu. Poza tym co się w jakimś sklepie pojawia ten zestaw od razu musi się znaleźć jakiś ***** który musi o tym powiadomić na forum choć jeszcze 10 postów wcześniej była o tym dyskusja.... :wink:

Posted

właśnie o tym mówie

a pozatym specjalnie założyłem temat na tuningu o M700 żeby tam opisywać tego typu kwestie

tu powinny się znajdować wady i zalety, co się psuje a co nie, i jak coś naprawić, rozebrać

a wszelkiego typu wymiany na coś innego, lepszego to już tuning i tam powinno się pisać a nie tu

Posted

Dobra , mój błąd , nie zauważyłem tego tematu o tuningu M700 , ale pewnie powiecie ze po to mamy oczy zeby czytać .... i racja. Sorry ...

• 4 months later...
Posted

ja też szukam bączków do M700 :)

jest coś takiego do tanaki ale nie wiem czy pasuje:

na machingunie w częsci i akcesoria, pozostałe, uchwyty do zawieszeń

ja osobiscie troche dostosowałem bączki do VSR 10

http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=523

ale nie polecam gdyż jeżeli masz zamontowaną dużą lunete i dwójnóg to się mogą ułamać (za duży cięzar w porównaniu do vsr) tak jak mi się to stało co skończyło się upadkeim ;/

ale może to tylko ja miałem jakieś wadliwe... albo za dużo z nimi kombinowałem ;p

żeby je założyć trzeba było rozwiercić te uchwyty w karabinku...

pozdro