Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Uzywam wysokiego montazu przy lunecie 56mm

Uwazam ze troche przegialem z tymi 56 milimetrami, 4O wystarczy z zupelnosc, no ale akurat mialem okazje taniej ( o wiele bardziej )kupic te 56 mm, wiec nie narzekam.

Wysoki montaz wyglada wg mnie troche malo wojskowo (potwor wielki mi wychodzi). Odczucia oczywiscie subiektywne.

4O mm i niski montaz bedzie OK.

• Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za info. Chodzi mi po głowie wersja Takedown a tam nie ma ironsów. Jeżeli na niskich daje się przeładować przy 40 to chyba poszukam jakiejś dobrej 40-ki. Z doświadczenia (co prawda z zupełnie innej bajki) wiem że (przynajmniej mnie) od wysokiego boli szyja po jakimś czasie. Poza tym do wysokiego potrzebuję poduszki policzkowej a tak będzie gut i bez tego. Tia... teraz tylko zarobić kaskę i kupować 8) .

Posted

Czy ktoś namierzył gdzieś silikonową gumkę hop-up typowo do m700p?

Z tego co przeczytałem w tym wątku ktoś proponował guardera od AEGa - nie będzie pasować. Chyba że gdzieś są dostępne w wersji do m700

Posted

Mniejszej sztywności można się domyślić. Zastanawiam się w jakim stopniu jest to odczuwalne przy strzelaniu. Mam dosyć ambitne plany modernizacyjne (preclufa, podwozie, przyzwoita optyka, ze dwa dodatkowe magi i tłumik) i jeżeli utrata sztywności jest dramatyczna to chyba odpuszczę i kupię standard. Za tą wersją bardzo mocno przemawia łatwość transportu oraz ukrycia. Myślałem o znalezieniu /zrobieniu / zamówieniu do tego wszystkiego jakiegoś pojemnika transportowego o akceptowalnych wymiarach... a tak skrzynka na wersję standardową ma 125 cm długości i kojarzy się raczej jednoznacznie :D.

Powstaje więc pytanie: jak bardzo niestabila jest wersja składana i jak to wpływa na celność i zasięg (prędkość wylotową) coolki? Czy ktoś ma już takie urządzenie?

Posted

dobra bla bla bla.nic tu konkretnego nienapisaliscie jak zwykle.

CZY JEST TU KTOS KTO WYMIENIAŁ GUMKE HU W M700KJW :?: :?: :?:

mam gumke Guarder i roebrana replike i niewiem jak ja zamontowac.czy ktos moze sie wypowiedziec typowo technicznie.jak i z ktorej strony to naciągnac :?:

za podpowiedzi z góry dziekuje.

Posted
dobra bla bla bla.nic tu konkretnego nienapisaliscie jak zwykle.

mam gumke i niewiem jak ja zamontowac.czy ktos moze sie wypowiedziec typowo technicznie.jak i z ktorej strony to naciągnac :?:

Gumkę naciąga się od końca, z tym, że kobiety inaczej postrzegają umiejscowienie tego końca niż mężczyźni. Jak już rozebrałeś i nie wiesz jak naciągnąć gumkę - to tylko współczuć pozostaje. Może się zdarzyć, że gumka w niektórych przypadkach będzie za duża - co nie jest dobre, ale dobre i to.

Posted

kurde ale zabawny jestes.na Ciebie szkoda słów.

czy jest ktos mniej sflustrowany od mojego predmówcy :?: :?: :?:

problem polega na tym ze wiem jak naciagnac gumke na lufe itd ale niemoge wsadzic jej do komory raem z lufa.zna ktos jakis inny ciekawy patent :?:prubowałem sylikonem dla poslizgu ale nieda sie wsadzic nie zginajac jej.

Posted

a ja swoja m700 rowaliłem gumka HU niechce wlezc do komory i sie porwała.ktos umie ja zamontowac nie wkurzajac sie :?:

[ Dodano: Sat 27 May, 2006 ]

mozecie mi polecic sklep do ktorego moge odesłac karabin w celu zamontowania gumki HU i na ogolny przeglad??[no coż okazałem sie byc lamą]

gdzie najlepiej i najszybciej by mi to zrobili i jak najtaniej.

zastanawiam sie nad Machinegunem asgshopem i tajwangunem.

Posted
asgshopem i tajwangunem

Oba Ci polecam, chłopaki tam napewno Cie nie oskubią i zrobią na cacy że bedzie Ci spoko hulać.

A wyślij gdzie bliżej masz.

Pozdrawiam Eddie :!:

Posted

Dobra, wczoraj gadałem ze szczęśliwym posiadaczem wersji Takedown. Powiedział mi że karabin strzela Ok do momentu kiedy nie zacznie się go rozkładać i składać. W miarę upływy czasu luzy robią się coraz większe, a ponieważ luneta jest na innej części niż wylot lufy... Generalnie luzy w jego egzemplarzu nie są duże, ale maja tendencję do powiększania. Teraz więc zdecydowanie wersja Police, za to od razu preclufa. Jeszcze dwa tygodnie....

• 2 weeks later...
Posted

Można do tego dokupić jakis zawór o zwięszkonej przepustowości czy coś takiego? Generalnie cześci, które zwiększą moc (bez prec lufy) :).

PzDr.

Posted

Kurde. mam problem nie wiem czy wynika on z mojego lamerstwa czy jest to poprostu wina sprzetu.

Mój problem polega na tym że kulki wypadaja mi z lufy =) Normalnie przeładowuje a kulki wypadają w lufy. Wiecie w czym moze tkwic problem. ? Porsze o szybki odzew.

Posted

pare uwag o mojej M700. na temat celności /niecelności tego sprzętu dużo już tu powiedziano to do czego doszedłem teraz przedstawie.

prec lufka od początku i wreszcie chyba dobrałem odpowiednie kulki. dostałem z military zamowione prec kulki 0,25 Marushin 2000szt/kolo 56 pln. i........ zdziwko na 25m puszka po coli 8 na 10 w środku. na 50m kartka A4 7 na 10. dodatkowo mam bipot, walther 3-9x 40z mildotem zalany w gumie(bardzo pasuje do M700), pracuje nad atrapą tłumika. uważam że to nie są już złe osiągi jak na ten sprzęt. acha strzelam raczej rekreacyjnie i statycznie do celu. Pozdrawiam. Minior,

Posted
Jeśli zastanawiacie się nad zwiększeniem mocy to warto obejrzeć ten link:

http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?t=15299

1. Podkręcanie bolta bez wymiany odpowiedniej sprężyny nie da za wiele.

2. Używając mocniejszej sprężyny musisz wsadzić bardziej wytrzymałe części

3. Wszystkie te części znajdują się w zestawie tuningowym (G&G)

Takowego zestawu nie spotkałem jeszcze na rynku do KJW,a zestaw tuningowy Tanaki nie pasuje do KJW (sprawdzałem osobiście na mojej Tanace i Krakmanów KJW).

Więc miłośnikom "podkręcania" M700 pozostaje doszczelnianie+mocniejszy gaz.

Redgazem można nabić, nie powinno być problemu. Lecz musisz założyć najcięższe z możliwych kulek (0,43g Straight).

Co do wypadania kulki przez lufę - masz albo odkręcony hopup na maxa albo gumke ci wcięło :)

Posted
na 50m kartka A4 7 na 10

Gdyby to było z 70m możnaby być zadowolonym z osiągów. 50m można mieć na AEGu :? Fakt że tutaj kuleczka zapier.... (szybko bardzo leci :wink: ) w końcu dużo fps i ciężka kulka.

Co tu zrobićaby mieć te 70m? :?: :twisted:

Może wystarczy poczekać i poczytać.

Pozdro !

***BaUEr*** 8)