Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, mam pytanie odnośnie sprężyn posiadam m115 elementa na forum słyszałem o elementach różne opinie ,ale mam pytanie czy taki nieużywany element m115 da mi większą moc niż 8 miesięczna sprężyna m125 z cymy 042?

Pozdrawiam

gewer

Posted

Wszystko zależy czy sprężyny były w replikach czy nie. Jeżeli element jest nowy, nieużywany to na pewno będzie lepszy niż używany chiński spring.

Ja mam w domu springa cymy M120 przebieg jakieś 10k i jest miększy niż M100 ICSa z tym samym przebiegiem. A kiedy wstawiłem tego chńskiego springa zamiast właśnie ICSa to nie widziałem jakieś poprawy osiągów.

Posted

Bardzo kiepska jakość są te sprężyny.

Bo kupiłem 3 sprężyny (125, 155, 175 ) i wyniki są niezadowalające np sprężyna m175 dała wyniki 435 fps n a kulkach 0.30g firm PJ i G&G.

Lepiej nazbieraj kasę kup coś markowa sprężyny np firm Guarder, Ultimate, JBU, G&G.

• 1 year later...
Posted

Ten GB seryjnie daje ok 430fps, zależnie od reszty podzespołów, u mnie ciągnął bez problemu Sp130, ale pozostaje losowość chińczyków, ja bym pakował 130'tkę, ale to zależy od właściciela.

• 1 month later...
Posted

Witam. Chciałbym podpiąć się pod temat.Otóż chciałbym się dowiedzieć, czy sprężyna M120 nie obciąży mojej repliki. Jestem posiadaczem M4 firmy Boyi, gearbox oraz większość części jest stockowy.