Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

lo-capy TM i CA w eMkach CA

Recommended Posts

Posted

W związku z niemożliwością znalezienia odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie na forum tym i innych, jestem zmuszony zadać to pytanie i otworzyć nowy wątek :P

Pytanie jest skierowane do użytkowników modeli M15A4 CA.

Czy próbowaliście używać w tych replikach locapów TM i locapów CA. Jeżeli tak, to czy spotkaliście się z jakimiś problemami z luźnymi magazynkami w gnieździe, ich wypadaniem, niemożliwością ich wbicia, niepodawaniem kulek itp.

Pytałem sie już o to kilku ludzi i zdania są bardzo podzielone. Wynika z nich, iż jednym locapy pasują jak ulał, innym nie pasują, są luźne, nie podają kulek itd. Wygląda to podobnie jak w przypadku realcapów Stara. U mnie Stary siedzą idealnie i zawsze podają, niektórzy mają z nimi problemy.

Chcę rozszerzyć stadko moich magazynków ale nie wiem czy dobrze robię pakując się w zwykłe locapy (to ma być taki kompromis pomiędzy moimi ukochanymi Starami, a znienawidzonymi hicapami bo kupiłem sobie nową kamizelkę, w której nie będzie miejsca na więcej niż 6-8 magazynków, a ich pobieranie będzie lekko utrudnione i bardziej czasochłonne niż z chesta, którego mam obecnie (nie ma w nim klap)). Teraz biegam z 10 (9 bo jeden zgubiłem) Starami ale ze względu na charakter nowej kamizeli mniemam, iż magazynki na 70 kulek będą jednak konieczne.

Pozdrawiam

PA.

Posted

Ja strzelam glownie na lowach TM w CA.

Star (30) - siedzi jak ulal, w ogole sie nie chybocze, dobrze podaje kulki

TM (68 ) - lekko sie chybocze ale nie jest to problemem, brak problemow z podawaniem kulek i wkladaniem/wyjmowaniem, aha lekko podgialem plaskim srubokretem do gory gorna krawedz otworu gdzie wchodzi zatrzask - zdecydowanie poprawia to ulozenie maga w gniezdzie i sam zatrzask lepiej lapie magi.

Polecam magi TM 68, mam sztuk 2 i bardzo dobrze mi sie na nich strzela, kupilem TM bo wyczytalem wlasnie na forum ze lowy CA to kiszka ;) Wg mnie jak na airsoft pojemnosc 68 kulek w magu jest akurat w sam raz, zwlaszcza jesli sie strzela w srodkowisku glownie "hicapowym". Na starach to mozna jezdzic jak wszyscy maja lowy i maja podobny czas przeladowan.

Posted

Mam:

1 szt. Hi-Cap CA

1 szt. Lo-Cap CA

3 szt. Real-Cap Star

Z żadnym nie miałem jakichkolwiek problemów. Stary siedzą w gniazdach sztywniej niż Lo-Cap czy Hi-Cap. Poza tym mój Lo-Cap był kupiony razem z repliką i użytkowany dosyć długo i intensywnie (dopóki nie miałem Starów - podstawowy magazynek). Mogę mieć jedynie drobne uwagi co do estetyki "złożenia" magazynka Lo-Cap (tak trochę niedbale i nierówno) ale poza tym działa dobrze, kulki podaje nie pamiętam ani jednego zacięcia (zresztą w żadnym magazynku mi się do tej pory nie zdarzyło).

Pozdrawiam

Medium

PS. I tak jako podstawowe używam Stary - najprzedniejsza zabawa, a że amunicji mało trzeba oszczędzać i wiedzieć w co się strzela i jak strzelam to jeśli nie mam pewności, że trafię to przynajmniej min. 50% szans.

Posted

Jeśli chodzi o Stary to ja jestem zakochany od jakiegoś już czasu w tych plastikowych magach. Oczywiście nauczyłem się szanować amunicję i strzelać tylko gdy mam pewność, ale jak już strzelam (a nie mam żadnego magazynka innego tylko Stary) to strzelam serie lub dwie i zmieniam bez względu na to czy myślę, że kulki jeszcze w nim mam czy już wszystkie wyplułem, bo myślenie o tym, że coś zostało jest złudne przy wysokim ROF. Dlatego jak nie mam 10 Starów to się czuję nieswojo :( a ta nowa kamizela uniemożliwia noszenie takiej ilości (muszę zdradzić, że jedną ładownice przeznaczę na broń krótką). Dlatego myślę o zakupie 68 kulkowych magów.

Proszę o więcej opinii bo widzę narazie, że da się z tym żyć :P

Posted

U mnie magazynki TM są troszke luźne, ale pasują dobrze - niestety - magazynki low cap CA we własnej firmowej broni, kiwały się wahadło od zegara...a więc w karabinie CA musze używać magazynków TM - wspaniała polityka firmy CA....

Posted

Mam 6 low-cap'ów CA od września. Chodzą jak marzenie. Śmiało można powiedzieć ze jeśli się je szanuje to są i długo mogą pozostać niezawodne.

AVE

WacłaW

8)

Posted

Już Ci mówiłem ale powiem też reszcie :P

Mialem 4 lowcapy TM i 4 lowcapy CA. teraz mam & lowcapów STAR i 2 TM. TM jako sam magazynek jest OK, działał w M4A1 i M4A1RIS bez zarzutu to samo CA. Teraz Ganiam z M15A4C i jesr całkiem róznie, na semi jest gicior a na auto musze lekko pociągnąc dół magazynka do siebie, lekko lata w gnieździe myślę ze zabieg odginania albo izolka sprawę by załatwiła.

Stary mam niedługo w sumie i chodza bajecznie (mają mocną spręzyne - duuuuzo mocniejsza niż wsyłuzowne 68 kulowe magi), w gnieździe siedzą ciasno i nei ma z nimi problemów na auto.

Z hicapem CA krótkim tez nie było problemów więc stawiam na to iż w magach mam za słabą spręzyne albo są zabrudzone i nie są tak dziarskie juz jak kiedyś, choc napewno te minimlane róznice w spasowaniu nie są tutaj bez znaczenia. Chcesz mozesz ładnie zagadac to Ci pożyczę, sam se sprawdzisz. Co nie ?

• 2 weeks later...
Posted

Powracając do tematu "chybotania się" magów od TM/CA, jak już pisałem na innym wątku, wystarczy:

1.Rozkręcić maga

2.Kombinerkami odgiąć na zewnątrz 0,5 mm blaszki

3. I ew. po złożeniu, jak nie będą wchodzić, to odpiłować trochę metalu ze środka przytrzymującego maga.

Pozdro :twisted:

• 5 months later...
Posted

z tego co słyszałem to CA robi gorsze hi capy od TM ale o low-capach nie słyszałem nic moglibyście napisać o awaryjności tych magazynków?

sorry za offtopic i przeciąganie dyskusji ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi i nie chciałem zakładać nowego tematu

Posted

Uzywalem mid-capa G&P i niekiedy qlekow niepodawal, sprzedalem do goscia z m4a1 stti i mowi ze niema zadnych problemow, w kazdym razie w moim m15a4 carbine ca niekiedy niepodawal qlek, dopiero po puknieciu, potrzasnieciu zaczynal sprawnie dzialac, jutro dojdzie krotki mid-cap G&P i skrobne cos o nim.

Posted
Uzywalem mid-capa G&P i niekiedy qlekow niepodawal, sprzedalem do goscia z m4a1 stti i mowi ze niema zadnych problemow, w kazdym razie w moim m15a4 carbine ca  niekiedy niepodawal qlek, dopiero po puknieciu, potrzasnieciu zaczynal sprawnie dzialac, jutro dojdzie krotki mid-cap G&P i skrobne cos o nim.

Śróbki w środku są za mocno skręcone, to samo miałem w swoich midach w M4 z ICS. Poluzowałem i podają bezproblemowo.

Posted

Mam krótkiego mid-capa i mam ten sam problem

z tego co zauważyłem kulki blokują się po dwie w szynie i dlatego magazynek nie podaje. Dokładnie taki sam przypadek opisany był w innym temacie podobno przesmarowanie i napełnienie do końca i ponowne rozładowanie magazynka załatwia sprawę

PS: Właśnie to zrobiłem i trochę pomogło kulki nie blokują się tak często :P

[ Dodano: 12.10.2005, 22:00 ]

dzięki punisher zrobiłem to co napisałeś i przestał sie zacinać.

Mógłby któś odpowiedziec na moje pytanie........... :twisted:

Posted

Moim zdaniem zależy to również od parti zarówno broni jak i magazynków jak wiadamo CA nie przoduje w jakości wykonania jak i dokładności :? co do magazynków mam 4 Lo z CA w tym jednego mocno zuzytego ... problemów z nimi nie mam jednak klekoczą troche w gnieździe :?