Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ta sprężynka wygląda na to że jest prawidłowo założona. Ale spróbowałem- nadgięłem ją i okazuje się że ruger lekko strzela ale to dalej nie jest to- kulki po prostu szybciej turlają się w lufie i wylatują... Nie wiem jak można mocniej naciąnąć...? Masz jakiś pomysł?

• 3 weeks later...
  • Replies 457
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Witam

Mam rugera mk1, uszczelniłem niedawno maga i jak naładuje gazem to wystarcza mi na jakieś 25 kulek. Mam w nim też nowy zawór KM Hi-Power. Czy to przez to jest taka wyadtność gazu? Czy może dlatego że butla z gazem jest prawie pusta? Jak długo i w jaki sposób najlepiej ładować maga?

JAK KM HI_POWER sie sprawuje czuć różnice w mocy

• 2 weeks later...
Posted

A ja mam pytanie- czy ktoś wie, gdzie można dostać rurki, które nadawałyby sie na preclufę do rugera BEZ żadnego polerowania tudzież szlifowania od wewnątrz ? Lub ma namiary na kogoś kto może coś takiego zrobić za rozsądną cenę ? Bo u mnie w casto wszystkie rurki są za ciasne, do środka wchodzą tylko pręty 4 i 5mm i szlifowanie pastą polerską nic nie daje.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam. Przepraszam że poruszam 2 tematy na raz, ale nie będe zaśmiecał forum.

Sprawa pierwsza, po dzisiejszym wypadzie mam mieszane uczucia jeżeli chodzi o zasięg mk1c. Słabo coś... Obawiam sie że coś jest z zaworkiem nie tak nie jestem pewien. Wcześniej po oddaniu strzau nie zaobserwowałem żeby z lufy wydobywała sie tak duża ilość gazu.( co innego po przechyleniu go do ziemi i oddania strzału) Również wydaje mi sie że hu jest coś kopniety. Nie mogłem go dziś wyregulować, dokręciłem na maksa i zero efektów;/ kulka 0,33 albo mam zwidy.

2 co można jeszcze w nim zrobić. Uszczelnione co sie da, zmiekczony spust, uszczelnione magi, prowadnica łozyskowa w lufie a tak że lufa precyzyjna. Jakieś sugestie?

• 2 weeks later...
Posted

hu jest coś kopniety. Nie mogłem go dziś wyregulować, dokręciłem na maksa i zero efektów;/ kulka 0,33 albo mam zwidy.

Gościu nie świruj koko-dżambo jeśli za bardzo dokręcisz HU to on tulko będzie hamował kulkę i obniżał zasięg.

Słabsze osiągi mogą być spowodowane końcówką gazu w butli.

Pozdrawiam

Posted

Gościu nie świruj koko-dżambo jeśli za bardzo dokręcisz HU to on tulko będzie hamował kulkę i obniżał zasięg.

Słabsze osiągi mogą być spowodowane końcówką gazu w butli.

Pozdrawiam

gaz nowy, hu regulowany od poczatku(czyli od najslabszego zasiegu w zwyz)

• 1 month later...
Posted

img1836uz8.jpg

img1837jz2.jpg

img1838op4.jpg

img18392fp9.jpg

img18412xs9.jpg

img18422vp1.jpg

img1843oz5.jpg

img1844fj5.jpg

Ruger MK1 włożony w drewno z prec lufą z castoramy a lufa zew. plastykowa.

Początkowy "tuning" mojego rugera, dołoże jeszcze szyne (z drewna, poniewarz nie ma nigdzie odpowiadającej moim potrzebom) i lunetke. Strzela, ale teraz wam nie powiem na ile bo musze ją sprawdzić w boju.

Ocencie jej wygląd.

• 2 weeks later...
Posted

Koniec pracy czy nie, robota i pomysł . . . pięknie :)

To co zostalo to juz prace wykonczeniowe jak mniemam, no nikt już Ci nie powie że strzelasz pistoletem lakierniczym :P:P

Nie mam pojęcia jak zrobiłeś to body, i jak zrobiłeś że nie ma luzów wewnątrz, ale wymagało to NA PEWNO duzo pracy i chęcie

Gratuluje i pozdrawiam. :)