Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, to znowu ja, mam kolejny problem, włożyłem do gearboxa strasznie dużo smaru. Dziś chciałem wymienić gumkę i widzę ,że lufa jest nieźle usyfiona , dysza także więc przystawiłem palec do dyszy i zacząłem strzelać i na palcu miałem smar. Czy teraz muszę zdjąć stary smar ? Czy tak może być? Proszę o pomoc bo nie wiem co robić.

Pozdrawiam

gewer

Posted

Powinieneś usunąć cały smar i nasmarować jeszcze raz z umiarem, ponieważ ruchome części mogą go rozrzucić po elementach, na których nie powinien się znajdować na przykład kostka stykowa.

Posted

Na gumce hop-up nie powinno być żadnego smaru, ponieważ replika traci na celności i hop-up nie podkręca kulek, ponieważ przez smar jest za śliska powierzchnia. Wrzuć gumkę hop-up do kubka z gorącą wodą i płynem do naczyń, umyj ją, poczekaj aż wyschnie, wsadź na lufę i hopek czysty oraz gotowy ;) A jak smar wylatuje przez dyszę to wyjmij z gearboxa tłok i cylinder, wytrzyj ze smarowidła, ponieważ podczas strzału tłok oprócz powietrza wyrzuca przez dyszę nadmiar smaru i dlatego masz zasyfioną lufę wraz z gumką.