Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Założyłem ten temat po to, aby każdy mógł podać swojego faworyta z serii RK od Boyi. Na forum nie znalazłem jeszcze takiego tematu, a sądzę, że taki by się przydał.

Proszę o podawanie swoich ulubionych karabinów z serii RK. Podajcie plusy i minusy każdego modelu. Pamiętajcie, aby uzasadnić wybór swojego faworyta ;D

Pozdrawiam i zapraszam do wystawiania swoich opinii ;-)

Posted

No wiem, że w środku wszystkie są takie same ;D Ale np. takie kolby... Które polecacie?? Stałą? Składaną "pustą" lub pełną? A może składaną na dół? Albo którą wersję preferujecie?? Całą "czarną" czy z wykończeniami z drewna? Chodzi mi o to, aby zobaczyć, która wersja jest najbardziej popularna ;D No, ale jeżeli twierdzicie, że ten temat jest zbędny (jak zapewne wspólnie stwierdzicie) to spokojnie może iść do zamknięcia :D Pozdrowienia..

Posted

Każdy bierze taką replikę jaka mu się podoba, ja na przykład często spotykam Akms, czyli drewniane okładziny i kolba składana w dół ( http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-10s-boyi.html )

A ja mam takie pytanko: Dlaczego na taiwangunie jest o wiele tańszy taki kałach jak podałeś? Czym one się różnią? Co oznacza litera S w nazwie? http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-10-boyi.html

Posted

Tym, że ten droższy ma praktycznie wszystko ze "stali", co można przeczytać w opisie. Ale sądząc po wytrzymałości i łamliwości niektórych elementów, np. podstawa muszki, sądzę że kilka elementów nie jest ze stali tylko z kiepskiej jakości żeliwa.

Posted

'98' w nicku oznacza więcej niż tysiąc słów.

najbardziej opłacalne jest cm.022, po nim cm.028. RK nie są opłacalne - w końcu eksperci na teście kończącym podstawówkę wykazali, że nie ma tam stali. Poza tym - od zawsze wiadomo, że cymowski plastik jest praktycznie niepękający i sto razy wytrzymalszy od tego, co daje Boyi. Gdyby z plastiku cymy robiono prezerwatywy - nie byłoby sprawy Madzi z Sosnowca.