Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam panowie, przeszukałem już 3/4 forum i nie mogę się zdecydować która replika będzie lepsza. Oczywiście rplika będzie tuningowana głównie będzie miała zwiększaną moc. Skłaniam się bardzie w stronę SWD ale podobno jest problem z dobraniem lunety do niej ? to prawda ?

SWD brać ze zbrojowni czy z gunfire ? bo rozbieżność cen jest dosyć duża ?

pozdro !

Edited by Mosto
Posted

Nie ma problemu z lunetą

Wszystko jedno , najlepiej tam gdzie taniej

Mocniejszy będzie Swd ale według mnie Warrior jest lepszy .

Ciężko zdecydować za ciebie która replika jest dla ciebie lepsza szczególnie że nie wiemy ile chcesz przeznaczyć na tuning .

Posted (edited)

Na tuning na pewno pójdzie 400-500zł. Jak dla mnie warrior wygląda bardziej masywnie, a jak jest z jego body ? pewnie plastik abs ? Wybór jest ciężki, a jak jest w swd z body ? nic się nie łamie, nie trzeszczy ?

Edited by Mosto
Posted (edited)

No to lepiej SWD jeżeli masz dużo siły żeby przeładować to coś . Swd bardzo małym kosztem doprowadzasz to dużych prędkości wylotowych ale nie jest ona adekwatna do zasięgu .

Obie repliki zewnętrznie stoją na podobnym poziomie .

Edited by musashi
Posted

Własnie, bardziej niż o moc chodzi mi o zasięg i celność. Siłe mam ale czy na prawdę aż tak ciężko się odciąga zamek ? bo to może powodować dyskomfort podczas rozgrywek.

Posted

Z SWD A&K da się zrobić coś ciekawego miałem więc wiem ale sama luneta(oryginalna) to spory koszt. Jeśli chcesz zrobić z tego cacko to musisz ogarnąć go na gaz i wtedy nie ma żadnego problemu z naciąganiem itp ale to już są koszta.

Posted

Nie widziałem jeszcze SWD od A&K które mógł bym nazwać jako "coś ciekawego" w pozytywnym sensie... chyba, że masz na myśli "ciekawie się wygina" albo "ciekawie się go przeładowuje" :D ewentualnie "ta komora HU ciekawie działa..."

Posted (edited)

Przerobienie SWD na CO2 to nie był jakiś koszmarny koszt ale trzeba doliczyć do tego butle reduktor i mambę. Po za tym do SWD musisz wstawić precke wymienić gumkę i najlepiej komorę Hu na czeską bo stockowa ma lipną regulacje kluczem imbusowym.

A po za tym pomyśl o odpowiedzialności przy 700fpsach w gazie...

Edited by SnajperSWD
Posted

700fps nie wchodzi w grę, za dużo, ja mam w g36 450fps i wiem co tym można zrobić. Na razie do worriora pójdzie prec lufa promyk, gumka i spręzyna 160/170. A potem się dalej będzie myśleć ;)

Posted

Miałem niegdyś swd i sprawował sie wyśmienicie. Z 60m 9/10 strzałów w górę od moro (rozpięta na szerokość barków). Z chińczykami jest różnie, to wiadomo, ale z obu replik sdw sprawiało wrażenie lepiej wykonanej... Może lufa trochę się chybotała, jak karabin przyszedł prosto ze sklepu, ale po dokręceniu jest ok :).

Posted

Wstaw sobie do warriora zestaw Wella i zaklej zespół spustu żywicą + precka , gumka i śmigasz już fajnie .

Zapomniałeś o bodaj najważniejszym elemencie tuningu precyzji- komorze.