Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam po przerwie. Kupiłem w Saturnie BF2 z dodatkami - Jednostki specjalne, Europejskie siły zbrojne, Pancerny atak. Zaistalowałem Jednostki specjalne, ale do dwóch pozostałych dodatków konieczne jest połaczenie z internetem, istnieje opcja -" Rejestracja pakietu dodatkowego", ale kiedy klikam to wyrzuca mnie na tą stronę- http://www.battlefield.com/activate?sls=2&site=easo&prodid=BF2CC&skin=bf2cc&locale=pl . Wyczytałem że aby móc grać w dodatki wystarczy ściągnąć patch 1.5, ale wcześniej należy mieć patch 1,41. Mam dwa pytania

-Jak sprawdzić jaki mam path ?

- Czy to normalne że przy prędkości internetu ok. 54mb/s patch ściąga się 4 godziny ?

(jestem kompletnym laikiem) Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Posted

Co do przebiegu instalacji to ci nie pomogę, ponieważ robiłem to już jakiś czas temu.Jednak co do instalacji to nie potrzebujesz połączenia z internetem(ja nie potrzebowałem).Edycja z dodatkami ma już 1.41.Sciagnij teraz tylko 1.5 i 1.51 .co do czasu ściągania to tak już jest.Albo serwery są gdzieś daleko,albo mają limity i ograniczenia.Jak już będziesz miał patche to polecam ściągnąć moda airsoftowego.

Posted

Dzięki, co ciekawe wyczytałem że 1,5 jest potrzebny do multi, a aby zainstalować EF i Pancerny atak wystarczy wejść w aplikację na płycie i zainstalować obie, tak też zrobiłem, instalacja trwa ~ćwierć sekundy (dosłownie), pojawia się okno "zakończ", wszystko tak jakby jakby instalacja przebiegła pomyślnie, jednak dodatków dalej nigdzie nie ma ? Dlaczego ? Na płycie znalazłem też patch 1.41 i zainstalowałem, nie wiem z jakim skutkiem (może był już wcześniej?)

Na razie ściągam, 1.5, jest już 9% a przede mną - "4 godziny, 2 minuty", coś czuję że skończy się to "errorem", ale cóż spróbować trzeba. Będę relacjonował.

Macie może pomysły, skąd co jest nie tak z tą instalacją dodatków ?

Pozdrawiam.

Posted

Sprawdź, czy masz mapy Tarraba Quary (tak to się pisze?) i inne z siłami UE. Jeśli tak to masz zainstalowany dodatek EF. Co się tyczy dodatku "Pancerny atak" to w nim jest zawarta mapa Operation Harvest i Road Rage (nie pamiętam dokładnych nazw, ale to chyba te). Są mapki- dodatek wgrany.

Mam nadzieję, że pomogłem.

PS. U mnie dodatki też tak się instalowały.

Posted
PS. U mnie dodatki też tak się instalowały.
Tzn. tak się "instalowały" że się nie instalowały ? ;)

Te mapki niby są, ale jeśli chcę na jakiejś zagrać, to wyskakuje mi okienko w którym pisze że muszę mieć do tego dodatek EF, oraz propozycja przejścia do strony EA, gdzie mogę ( w właściwie to już nie mogę, bo wszystko jest w patchu) go kupić.

ps. 63% - 33 minuty, net narazie przyśpieszył do ~ 200 kb/s, Ałłach akbar!

Pozdrawiam

Posted

Dobra, patch się ściągnął i o dziwo działa. Tylko teraz problem taki- z każdego serweru wyrzuca mnie po po ~20 sekundach, wyskakuje komunikat - "PunkBuster kicked player (mój nick) (for 0 minutes). Restriction: Service Comunication Failure Pnk.BstrA. exe." Cóż począć ?

Pozdrawiam

Posted

Dzięki wszystkim. Mam nowe pytanie, otóż pożyczyłem koledze płytkę bez cd-keya, (twierdził że sobie załatwi), ale teraz prosi mnie abym mu podał, on zaloguje się na swoje konto i nie będzie problemów. Co Wy o tym myślicie ? Czy jeśli on użyje mojego cd-keya na multi, nadal będziemy obaj grać ? Dzięki z odp.

Pozdrawiam