Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam . Nie znalazłem swojego wcześniejszego tematu i pisze jeszcze raz. Przypominam że jestem "zielony" jeżeli chodzi o rozkładanie Gearboxa. A wracając do tematu. Kupiłem używaną replikę MG36 JG. Jak ją dostałem sprawdziłem i strzelała normalnie. Kiedy pojechałem na "strzelankę" replika mnie zawiodła ponieważ , kulki raz leciały raz nie . Wziąłem wycior wyjąłem magazynek i kulki zaczęły wypadać. Rozłożyłem całą replikę ale zajęło mi to z kilka godzin bo wszystko strasznie trudno rozłożyć. Zobaczyłem że w lufie jest kulka . Nie wywaliłem jej bo nie moge znaleźć wyciora -.-. W tamtym temacie napisaliście mi że to hop-up. Dystanser nie zahacza o kulki . Lecz zaniepokoiło mnie co innego . Na pokrętle do Hop-up'a znalazłem białą taśmę izolacyjną . Na Oryginalnie to zamontowane to nie wygląda. Nie moge sprawdzić jak teraz strzela (patrz temat z bezpiecznikiem) i mam cholerny problem . Pomóżcie proszę .

Powtarzam że jestem "zielony" i nie znam wszystkich pojęć. Może nagrać film w którym to pokaże ?

Posted

Twoje nieobeznanie widać - aby dobrać się do lufy w g36 są dwa sposoby. Odkręcenie imitacji bloku gazowego to 5min i masz dostęp do całego zespołu lufa-hop. Na jutubie są filmy jak rozłożyć g36.

Dystanser nie ma prawa zahaczać o kulki.

Biała taśma to pewnie taśma teflonowa do uszczelnień. Tylko co ona miała by robić na pokrętle hopa?

W czym dokładnie potrzebujesz pomocy? Chcesz przestrzelić kulkę z lufy inną kulką? Nie możesz odetkać lufy patyczkiem do szaszłyków czy kawałkiem druta w izolacji?

Posted

Ta kulka jest w lufie, czy w komorze HU?

Jak replika zawodziła to jaka była temperatura? Masz tam sylikonową gumkę?

Nie wiem co Ci pisali o dystanserze, ale zapewne chodziło o to, że nie dociska wystarczająco i przez to nie podkręca odpowiednio.

Posted

Wiesz co, z tego co rozumiem, możesz strzelać mimo że w lufie jest kulka? Tak się nie da. Coś mi się wydaje że w takim razie to nie kulka tylko wystająca, mocno rozkręcona, gumka hop-up. Zapewne pisząc "Jest w Komorze. no gdzieś 15/16 stopni na +. " masz na myśli że jest przekręcona wokół osi lufy. Sprawa prosta - musisz wyjąć zespół komory i odpowiednio przekręcić komorę na lufie.

Posted (edited)

Wiesz co, z tego co rozumiem, możesz strzelać mimo że w lufie jest kulka? Tak się nie da. Coś mi się wydaje że w takim razie to nie kulka tylko wystająca, mocno rozkręcona, gumka hop-up. Zapewne pisząc "Jest w Komorze. no gdzieś 15/16 stopni na +. " masz na myśli że jest przekręcona wokół osi lufy. Sprawa prosta - musisz wyjąć zespół komory i odpowiednio przekręcić komorę na lufie.

Kulka mogła zostać w komorze po ostatnim strzale (pytanie tylko czemu nie wypadła po wyjęciu maga). A "15/16 stopni" to temperatura, nie kąt nachylenia. :icon_biggrin:

Skoro było tak ciepło, to raczej odpada opcja stwardniałej gumki...

Edited by Terkov
Posted

Dobra bo widze trzeba sprecyzować. Wkładam magazynek ,strzelam kulki nie lecą. Rozbieram zespół lufy i co widze w środku ? w Hop-up'ie jest kilka kulek.

Posted

Dobra. Naprawiłem a efekt jest wspaniały, po wyrzuceniu bezpiecznika nagle przybyło mocy.

Kulki leżały w pół rozwalone. Wystrzelałem 2/4 Hi-cup'a i żadnych problemów na krótki dystans. Zobaczymy jak będzie sie spisywać na dłuższy .

Dzięki !. Prosze Adminów o nie zamykanie tematu bo albo ja wróce do tego tematu kiedyś czego bym nie chciał , albo inni.