Nevolux Posted April 7, 2012 Report Posted April 7, 2012 Siemano Mam mały problem ,mianowicie nabyłem M14 od G&G i od razu chciałem nabyć parę magazynków do niej lecz dowiedziałem się ze nie pasują żadne prócz firmy G&G ( na azteko koszt low capa to 115zł ... już kij z ceną ale żeby jeszcze go szło dostać.. ) I pytanie , czy da się jakoś przerobić np te cymowe lub innych firm . Pozdr Quote
FlyingCat Posted April 7, 2012 Report Posted April 7, 2012 (edited) niestety nie przerobisz w żaden żywy sposób :( 1. różnica w kształcie - wynikająca z różnic w buddowie GB, komory HU i ich wzajemnego ustawienia w replice 2. różnica w sposobie podawania kulek wynikająca z różnych komór HU Magazynek w standardzie TM - obrys bez podcięcia, wklęsły podajnik kulek (jak w AK) Magazynek w standardzie wewnętrznym G&G - podcięty pod GB-HU oraz z wystającym podajnikiem kulek (jak w M14/M16) Sam używam M14 G&G i też musiałem przeboleć kasę na 4 magazynki. Mimo to tego nie żałuje- opłaciło się - magazynki perfekcyjniej sprawują, a przy okazji wyglądają też całkiem nieźle. Na pocieszenie powiem Ci tylko tyle - ciesz się że nie masz M14 z AGM! Tu magazynki inne niż Hi-capy są dopiero nieosiągalne. Teoretycznie powinny pasować wszystkie w standardzie TM - te z wklęsłym podajnikiem. Teoretycznie - zależnie od egzemplarza repliki ten sam magazynek (niefabryczny) raz będzie z trudem podawał raz nie, najczęściej nie. Winny jest tu króciec podający kulki z magazynka - AGM-owi wyszedł trochę krótszy niż np. Cymie i w "nieagmowych" magach nie jest w stanie cofnąć blokady kulek w magazynku Edited April 7, 2012 by FlyingCat Quote
Nevolux Posted April 7, 2012 Author Report Posted April 7, 2012 Dzięki za tak obszerną wypowiedź :) Zostaje tylko czekać aż znów magi pojawią się w jakimś sklepie :) Pozdrawiam . Quote
Recommended Posts