remoza3 Posted April 6, 2012 Report Posted April 6, 2012 Siema tu Remo:) Sprawa polega na tym ze w moim M249 firmy P&J odkręciła się główna rączka. Nie wiem co z tym zrobić,ponieważ rączka trzyma się na jednej dużej śrubie,ale ta śruba cała chodzi i nie ma tam żadnego ptk.zaczepu.A gdy zaczynam przykręcać, nakrętka kreci się razem z całą śrubą.Pomóżcie co zrobić. Pzdr Remik Quote
FRAGER Posted April 6, 2012 Report Posted April 6, 2012 Po pierwsze to temat o M249 już istnieje i tam należy zadawać pytania. Po drugie co to znaczy "główna rączka"? Należy pisać dokładnie o co Ci chodzi bo domyślić się jest trudno czasami... Na szczęście, bądź też nie, postu nie przestrzegałem, więc jestem ciut dziabnięty i chyba wiem o której rączce piszesz. Jeśli chodzi Ci o chwyt pistoletowy (ten obok spustu) to musisz zdemontować cały zespół spustowy. Wysuwasz jeden pin przed spustem (taki gruby z otworem w środku) i jeden z tyłu (który również jest pinem od kolby). Następnie otwierasz klapkę od spodu chwytu (chyba już wiesz jak bo piszesz że jest tylko jedna śruba) i wkładasz dam klucz nasadkowy odpowiedniego rozmiaru, od góry śrubę łapiesz kluczem ampulowym (imbusem jak kto woli) i skręcasz. Ten chwyt ma to do siebie że potrafi czasami się poluzować. Smacznego jajka. Quote
remoza3 Posted April 7, 2012 Author Report Posted April 7, 2012 Siema Frager:) Dzięki za wszystkie rady:D Zrobiłem tak jak mówiłeś i trzyma się rączka super:D Dzięki!Pzdr Remik Quote
Recommended Posts