Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

KWA ma chyba najlepsze stockowe osiągi, ale jeśli na siłe:

-Tłok, ale zwykły shs. Na m130/lipo 11.1 w końcu zmielisz stockowy

-Silniki kwa są tez takie sobie. Potrafią się mocno grzac. Do wymiany prędzej czy później.

-Z głowica mozna zrobic taki myk, ze jesli tuningujemy to wystarczy rozwiercic i miec w ten sposob wentylowaną albo można kupić nową

-Kable, jak w każdej replice..

Ale jeśli 410 fps to dla Ciebie wystarczająco, to nic poza gumka hop-upa nie ma co zmieniać

Edited by Erkiii
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Dodam tylko że te 410fps z połączeniu ze stockową półprecką 425mm w SR10 daje bardzo ładny zasięg i skupienie. Wystarczy jednak zmienić spężynę na M120 dowolnego producenta i już masz 470 fps (stockowa sprężyna to wbrew pozorom nie M120). Sprawdzone.

Edited by KonradMK
Posted (edited)

mhm dzięki za szybką odp, jeszcze mam 1 pytanko :icon_smile: jest jakiś sposób na te straszne luzy na szynach ris ? przednich.

przy zakupie repliki kazalem założyć im sp120 to podwiedzieli mi że głowica cylindra nie wytrzyma lub z założeniem gumki G&G zielonej był by problem,co bym musiał wymienić zeby tam wsadzic sp 120 z tego co wyczytałem to tłok SHS tylko jaki z pełnymi stalowymi zebami czy jaki ? + hu bo zauważylem przy strzelaniu ze kulki po 30m skręcają w lewo gwałtownie i wgl zasięg repliki wydaje się być mały 40m jaki powinien być w stocku ?

Edited by Dawido95
Posted (edited)

W swojej KWA posiadam spężyne Guarder M150 i mam 570fps. Używam zielonej gumki G&G i cholernie trudno ustawić hop up. Mam wrażenie, że ta gumka nie nadaje się na tą ilość fps gdyż kręcenie kulek to loteria. Czasem uda się ustawić i 3 kulki lecą jak po sznurku na odległość 60m w sylwetkę człowieka a czasem następuje niespodziewany skręt w bok jakby kulka natrafiła na pole siłowe. Czy w tym przypadku nie lepiej byłoby wymienić na czarną Systema?

@edit:

Używam kulek Madbull 0,36

Edited by RikK
Posted (edited)

Mhm bo planuję założyć narazie na stock lufę tylko ta głowica cylindra mnie martwi ze trzeba ja wymienic tak mówili mi w sklepie na jakąś guarderowską bo nie da rady z sp120 (podobno) i tłok wiadomo reszta da radę ?

strzelam kulkami 0.25

Edited by Dawido95
Posted (edited)

Dawido95 ,ja mam w swojej stokową głowice cylindra i na M160 core 615 fpsów i przemieliłem jak nic 15K kulek i nic się z nią nie stało ale strzelam tylko na semi, więc przy m120 nie trzeba wymienić nic oprócz tłoka i głowicy tłoka na wentylowaną

Edited by k-dudzio
Posted

Mnie rozbroiła akcja gdyż dałem kumplowi do wsadzenia guardera sp120 i mi wyskakuje że spring nie pasuje ;/ .

Ile wyciskacie fpsów na m140 guardera bądź innych ?

Co to znaczy że nie pasuje? Kwadratowa jest? Na m120 mam 470 fps. m140 da ci grubo ponad 500.

Posted (edited)

Za długa o 3 zwoje . zamontował strzelił pare razy stwierdził że to ledwo wylatuje z lufy i wstawił starego springa i śmiga normalnie .

na m120 tyle fpsów no nieźle ;O

Edited by Driver2503
Posted (edited)

Za długa o 3 zwoje . zamontował strzelił pare razy stwierdził że to ledwo wylatuje z lufy i wstawił starego springa i śmiga normalnie .

Oryginalne sprężyny KWA są krótsze niż niektóre aftermarketowe bo są fabrycznie uklepane i utwardzone.

na m120 tyle fpsów no nieźle ;O

Dlatego nie rozumiem dlaczego niektórzy twierdzą że trzeba wymieniać cylinder, tłok itd skoro szczelność jest megahiperdobra i to przy bezuszczelkowej dyszy.

Edited by KonradMK
Posted

Dlatego nie rozumiem dlaczego niektórzy twierdzą że trzeba wymieniać cylinder, tłok itd skoro szczelność jest megahiperdobra i to przy bezuszczelkowej dyszy.

Zarabiać chcą albo zwyczajnie nie wiedzą zbyt wiele o KWA :icon_biggrin:

@ Driver2503 - w tym temacie było to już kilka razy jak nie kilkanaście wyjaśniane. Niestety by założyć SP120 do KWA trzeba usunąć łożyskowanie głowicy tłoka i wszystko będzie śmigać bez problemu. ;)

Posted

@ Driver2503 - w tym temacie było to już kilka razy jak nie kilkanaście wyjaśniane. Niestety by założyć SP120 do KWA trzeba usunąć łożyskowanie głowicy tłoka i wszystko będzie śmigać bez problemu. :icon_wink:

Moja m120 akurat ma długość oryginalnej sprężyny KWA więc nie było problemu. Wymiana na niełożyskowaną to nie najlepszy pomysł.

Posted (edited)

Panowie z tego wszystkiego zrobił się lekki misz masz czyli jeżeli chciałbym uzyskać około 450fps+ muszę wymienić:

sprężynę tylko która nie bedzie za długa jeżeli guarderek nie podjedzie :< tłok i głowicę tylko czy nie stracę szczelności przez to

I pytanko z innej beczki czy te oto podzespoły podeszły by pod moja KM4 RIS bo juz nie zniose tych luzów na froncie :icon_razz: :

http://www.specshop...._Lite_Rail_12.0

http://www.specshop....'_FSP_Lite_Rail

http://www.specshop....ske_Recon_-_16"

Edited by Dawido95
Posted

@ Driver2503 - w tym temacie było to już kilka razy jak nie kilkanaście wyjaśniane. Niestety by założyć SP120 do KWA trzeba usunąć łożyskowanie głowicy tłoka i wszystko będzie śmigać bez problemu. :icon_wink:

Czytałem cały temat 2 razy i no mętlik w głowie się pojawia heh ;D wybacz .

No to będzie czas walczyć znowu dzięki za informacje.

Posted

Panowie z tego wszystkiego zrobił się lekki misz masz czyli jeżeli chciałbym uzyskać około 450fps+ muszę wymienić:

sprężynę tylko która nie bedzie za długa jeżeli guarderek nie podjedzie :< tłok i głowicę tylko czy nie stracę szczelności przez to

Jak chcesz 450 to tylko m120 i wsio. Nic wiecej nie musisz zmieniać chyba że masz wersję CQR to tak jak napisałeś.

Posted (edited)

Ok poradziłem już sobie z problem luzów taśma z pianki załatwiła sprawę :icon_smile:, czyli mam stocka i chce tam 450 fps:

jaki spring Madbull ? m120 czy jaką, najbardziej to bym chciał Sp120 ale podobno trzeba łożyskowanie usunąć bo nie wejdzie i tłok wiadomo :icon_smile:

I zauważyłem w hopku że jeden ząbek jest wyżej od drugiego może to powoduje skręcanie kulek

Edited by Dawido95
Posted

@ Dawido95 - kulki skręcają ponieważ lufa jest lekko przekrzywiona w komorze. Aby poprawić ten stan wystarczy, że przekręcisz lufę o 0,5 do 1 mm w przeciwnym kierunku niż skręcają kulki. Oczywiście robisz to bez wyjmowania lufy z komory.

Aby uzyskać te 450fps wymieniasz lub nawiercasz głowicę tłoka, sprężynę na M120/SP120 i dla świętego spokoju tłok.

Posted

@ Dawido95 - kulki skręcają ponieważ lufa jest lekko przekrzywiona w komorze. Aby poprawić ten stan wystarczy, że przekręcisz lufę o 0,5 do 1 mm w przeciwnym kierunku niż skręcają kulki. Oczywiście robisz to bez wyjmowania lufy z komory.

Aby uzyskać te 450fps wymieniasz lub nawiercasz głowicę tłoka, sprężynę na M120/SP120 i dla świętego spokoju tłok.

A po co nawiercać czy wymieniąć głowicę tłoka? Ja mam więcej fpsów na stocku z tą sprężyną.

Posted

czy srpring nie jest za długi łatwo sprawdzić, kładziesz prowadnicę zakładasz na nią springa , tłok z głowicą i łożyskowaniem potem ściskasz jak się schowa cała prowadnica w tłoku to spring jest ok, a jak nie to wyjmujesz łożysko z tłoka i próbujesz jeszcze raz

Posted

Ja w swoim KWA CQR wymieniłem cylinder na typ 2 głowice cylindra na metalową jakąś i głowice tłoka na wentylowaną gp i szczelność jest bardzo dobra. Wstawiłem tłok shs ze wszystkimi metalowymi zębami, sprężynę jakąś chińską m130 która już sporo przestrzelała kulek, gumke g&g zieloną i silnik element ultra torque no i wymiana okablowania i śmigam na lipo 7,4 lub 11,1 i jestem jak najbardziej zadowolony. Nic się nie psuje wszystko działa a nie powiem mam ciężki palec. Strzelam tą repliką od sierpnia. Na chrono pokazuje mi stabilne 425-430 fps. Wydaje mi się że to odpowiedni wynik. Z całego serca mogę polecić:)