Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Większość wątpliwości mam już rozwiane :icon_biggrin: No może poza jedną:

Gdzieś również usłyszałem, że przy mocniejszych sprężynach poleca się usunięcie łożyskowania z albo prowadnicy abo z głowicy tł. (tak aby nie było na obu, tylko na jednym). Czy to prawda ?
Posted

Szybkie pytanko opłaca się zmienić silnik na m120 G&P ? W poprzedniej replice dwał rofa że aż mordka się usmiechała.

Będzie wzrost szybkostrzelności ?

Posted

Co da większy spadek głośności repliki: stockowa głowica cylindra + POMowa głowica G&G/Guarder czy też zestaw cichej głowicy cylindra i tłoka Ultimate?? jak znacząca to będzie różnica?

Co do wyciszenia reszty pracy gearboxa to wiem co i jak...chodzi mi tylko o ten fragment całości przedsięwzięcia

Gdzieś także obiło mi się o uszy, iż wyciszone zestawy głowic zmniejszają osiągi o ok. 20fps. Czy to prawda?

Pozdro

Posted (edited)

wczoraj sprawdzałem u siebie co prawda w LMT Defender Patrol RIS test strzykawki.....i jej brak zarówno na cylindrze typ 0 jak i stockowym, głowica tłoka nawiercona ale i tak trzeba wykonać szybki ruch by mieć strzykawkę a na chrono wyniki ok 495 fps na sp130, zielona guma G&G i lufie promyka...to co by było jakby była pełna strzykawka ?

Edited by Suchy_PL_
Posted

Po wymianie oringa nic się nie zmieniło- brak szczelności strzykawki,podobnie po jego rozciągnięciu, wymieniłem zatem głowicę na pomową Ultimate oraz cylinder typ 0...szczelność wzorowa a fps spadły o 10,zamiana cylindra na stock nic nie dała-dalej fps mniejszy jak na stokowej głowicy...czyżby potwierdziła się teza z forum kwausa, iż zbyt mocne dociśnięcie oringa do cylindra powoduje spadek fps dlatego w kwa nie występuje "strzykawka"??? (takie stwierdzenie techników kwa dostał jeden z użytkowników forum kwausa)...

Posted

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Nie wiem jak mogłeś nie otrzymać strzykawki po rozciągnięciu oringa. Ja jakoś to robię za każdym razem bez problemu. Ponad to, gmyrasz, gmyrasz i zaraz sobie większy problem wygmyrasz. Walczysz o jakieś 10 fps. Nie szkoda Ci czasu?

Posted

nie walczę, napisałem tylko ,że zamiast lepiej jest gorzej niż na stoku..... jeśli chodzi o oringa- mówię jak było..... rozciągniecie przy zestawach BU dawało strzykawke a tu dupa...w każdym razie wentylowana głowica pomowa daje mniej niż stok przerobiony na wentylowany bez strzykawki. Zostawię to jak jest bo faktycznie szkoda czasu o parę fps.

Posted (edited)

@Soren2264

Jeśli chodzi o cylinder>głowicę>dyszę to może to tu akurat najlepsze są stockowe z KWA, dają najlepszą szczelność i najlepiej współpracują z komorą HU, z innymi głowicami cylindra i dyszami jest już różnie, więc jeśli masz wymienone to przy rozbieraniu repliki upewnij się że masz strzykawkę w układzie tłok/cylinder (znaczy się, jak zatkasz wylot dyszy i wciśniesz tłok do cylindra, powietrze nie będzie uciekać = pełna szczelność).

Sprawdź też w jakim stanie jest tłok, jeśli jest to stock, to może być już zużyty po takim czasie, zwłaszcza że nie wiesz dokładnie jaki ma przebieg i co robił z nią właściciel-poprzednik.

Jeśli chodzi o gumę HU to owszem, stockowa jest nie za dobrej jakości, od siebie polecam czarną systemkę albo zieloną GG, obydwie wchodzą ciasno, a G&Gowską musiałem dodatkowo lekko przycinać, ale za to kręcą bajecznie.

Rozważ też wymianę kabli jeśli są stockowe, różnica między tymi (dosłownie) drutami, a porządnymi kabelkami modelarskimi, jest ogromna (reakcja na spust/rof).

Zadam pytanko od siebie... kiedy odciągam zamek klapka normalnie się otwiera, osłona się cofa itp. ale kiedy go puszczam nie dochodzi do końca, blaszka (atrapa osłaniająca komorę hu) o coś albo haczy albo nie wiem, ale musze ją lekko sam dopychać aby wskoczyło wszystko na swoje miejsce. Rozkładałem, składałem i kombinowałem nad tym 1000 razy, i dalej nie wiem co z tym fantem począć. Miał ktoś tak? Nie żeby to była jakaś poważna usterka, jednak zdeka mi przeszkadza ;)

Edited by Śliwa
Posted (edited)

Mmmm nie o to mi chodzi, właśnie problem w tym, że jak naciągnę i puszczę, to blaszka (atrapa zamka, osłaniająca komorę HU i przednią część GB) popychana przez rączkę przeładowania zacina się gdzieś na body/gearboxie/komorze lub coś siędzieje, ale nie chce samodzielnie do końca wrócić na swoje miejsce, muszę ją dociskać ręką. Normalnie tak dziać się nie powinno.

Edited by Śliwa
Posted

Śliwa, u mnie na samym początku użytkowania emki poluzowała się śrubka którą jest przykręcona blaszka do rączki przeładowania, skutkowało to całkowitym zacięciem się całego zespołu. Nie szło ruszyć ani w jedną ani w drugą stronę. Ja bym w pierwszej kolejności właśnie to sprawdził.

Posted

ja to zrobiłem inaczej..... szybciej mi poszło jak pierw włożyłem sama gumkę potem lufę delikatnie ruchem obrotowym.....jak wkładałem G&G na promyku faktycznie dość ciężko to szło ale dało radę bez większych cyrygieli

Posted

@Soren2264

Jeśli chodzi o cylinder>głowicę>dyszę to może to tu akurat najlepsze są stockowe z KWA, dają najlepszą szczelność i najlepiej współpracują z komorą HU, z innymi głowicami cylindra i dyszami jest już różnie, więc jeśli masz wymienone to przy rozbieraniu repliki upewnij się że masz strzykawkę w układzie tłok/cylinder (znaczy się, jak zatkasz wylot dyszy i wciśniesz tłok do cylindra, powietrze nie będzie uciekać = pełna szczelność).

akurat u mnie zespół cylindra i głowica tłoka najlepiej działa w stoku...gdy wymieniłem głowice na pomową fps spadły pomimo strzykawki a w stoku był jej brak a jednak więcej mocy....

Posted (edited)

@Suchy_PL_ Przecież to właśnie napisałem, że najlepsze są stockowe KWA (jeśli chodzi o cylinder, jegło głowicę i dyszę), więc jeśli ma wymieniane, to niech to sprawdzi :icon_wink: Co do głowicy TŁOKA, różnie to bywa, u mnie po wymianie głowicy tłoka na wentylowaną guardera, wzrosła powtarzalność, a moc nawet jeśli sie zmieniła to nie więcej niż o 5fps +/-. Zawsze lepiej mieć strzykawę niż nie ;)

@Cervantez - Haha gdyby jeszcze dosyłacz w KWA był czymkolwiek poza 'dziwacznym guziczkiem na korpusie karabinku'. :icon_biggrin:

@putin57 -Problem w tym, że u mnie blaszka (atrapa zamka, bo to o niej mowa) nie jest NICZYM przytwierdzona do niczego i nigdy nie była a jakoś normalnie działała kiedyś :icon_wink:

nie wiem w czym może leżeć problem ;/

Edited by Śliwa
Posted

Szkoda tylko, że to ta sama replika, może tylko z nieco inną obudową ;) Nie wiem skąd miała by być mocowa (bo chyba o to chodzi w pojęciu słabsza) różnica między nimi.

Chyba że chodzi o niezbyt przemyślaną budowę body (dokłądnie upper recievera), ale z tego co wiem to wszystkie lub większość rebrandów oraz "oryginał", mają taką nieciekawą :D