smartass Posted April 2, 2012 Report Posted April 2, 2012 (edited) Witam, potrzebuję rozwiązania dla następującego problemu- odklejają mi się podklejenia pod szwami w gore-texie. Został mi doradzony cyjano-akryl i częściowo nim podkleiłem szwy, ale robią się potem sztywne, a sam klej niestety trochę "przechodzi" na zewnętrzną stronę materiału. Jakiego kleju najlepiej użyć, aby dobrze trzymał, nie usztywniał szwu i oczywiście zapewniał dalej nieprzemakalność kurtki? Edited April 2, 2012 by GreenShooter Quote
Wukasz Posted April 2, 2012 Report Posted April 2, 2012 Kup taśmę do szwów GORE-SEAM lub podobną. Bywała na allegro, poszukaj tam użytkownika Camoleon i się go zapytaj. Quote
Kalashnikov Posted April 2, 2012 Report Posted April 2, 2012 (edited) Butapren, albo coś pochodne? Naprawiałem tak fragment kurtki gore, i działa. Edited April 2, 2012 by Kalashnikov Quote
lup Posted April 2, 2012 Report Posted April 2, 2012 Część taśm uszczelniających do Gore się nie klei w normalnym tego słowa znaczeniu. Trzeba umiejętnie zaprasować żelazkiem przez gazety. Popytaj w sklepach turystycznych jak nie trafisz na alledrogo. Quote
smartass Posted April 3, 2012 Author Report Posted April 3, 2012 Dzięki za podpowiedzi. Posiedziałem wczoraj wieczorem dłużej nad tematem i okazuje się, że do profesjonalnego podklejania używane są specjalne maszyny więc odpuszczę sobie zabawę i za nieduże pieniądze dam to zrobić profesjonalistom w całości. Quote
Recommended Posts