Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam za dual posta. W miarę możliwości proszę moda o scalenie moich postów.

Na razie skompletowałem bazę pod stylizację, w związku z tym mała recka.

Knochencack Sturma w Splinterze:

Wyhaczony na alledrogo za 150 zł. Wizualnie prezentuje się całkiem dobrze, kolory wydają się być inne niż na zdjęciach chłopaków z GRH FJR.1, ale do stylizacji jest OK. Ogólnie wrażenia pozytywne. Może kiedyś najdzie mnie natchnienie na kombi z Panther-store :)

Pas skórzany brązowy z Rekonstrukcji.pl

Nie mam na obecną chwilę zastrzeżeń, wydaje się być solidny. Zobaczymy z czasem. Trochę razi napis Hero Collection Poland :blink:

Klamra stalowa LW

Kupiona na allegro u sprzedawcy poleconego przez xxNDxx. Trochę ściorana, ale tym lepiej. W niedzielę na Muchowcu okaże się, czy nie będzie się odpinać ;)

Spodnie szwajcarskie

Wyglądają jak stare spodnie z garnituru. Na allegro chodzą po dwie dychy. Kupiłem je, żeby mieć w czym jechać na Twierdzę Alpejską. Na razie muszą uchodzić za spodnie LW w Blaugrau. Do wymiany.

W planach po pierwsze spodnie spadochronowe, hełm M38 i chlebak. W dalszej przyszłości replika z ładownicami oraz P38. A na razie musi wystarczyć emka z siatką maskującą :wink:

Posted

Trochę razi napis Hero Collection Poland :blink:

Panie drogi - za pas od Hero to niejeden by niejedno zrobił :icon_biggrin: Reasumując - kawał dobrego zakupu :maniak_OK:

Posted

Tak na marginesie podobają mi się pozostałe ceny Dekusi, deko dekiem a polskie prawo prawem i tak bez stempelka CLK dupa zbita w tym przepięknym kraju :hahaha:

• 3 weeks later...
Posted

Przed nadchodzącą stylizacją chciałbym polepszyć trochę małym kosztem poziom mojej stylizacji. Zamierzam obszyć knochensack. Wiem, że na bank trzeba przyszyć adlerka. Czy jednak umieszczać na rękawie szewron?

W książce widziałem rysunek z FJ, który miał na knochensacku w splinterze szewron, jednak nie spotkałem się z takim czymś na fotach chłopaków z FJR1, szewrony były tylko na kombinezonach jednokolorowych bez kamuflażu :huh:

Posted (edited)

Jest kilka fotek z szewronami na kombi w kamuflaż, ale akurat skaner mi padł, więc ich na razie nie wbiję na forum.

Tu masz np. link do ładnego szewronu ze sklepu pana Przemka:

http://www.rekonstrukcja.pl/product_info.php?cPath=22_42&products_id=346&osCsid=nhhbtmiailgghent

Jeżeli zależy ci jednak tylko na stylizacji, to są u Jajnika na Alledrogo w Splittera i Sumpfa.

Dodatkowo bawiąc się w szewrony, musisz pamietać, że przy ozdabianiu Fliegerbluse musisz zaopatrzyć się także w odpowiednią ilość mewek na patkach.

P.S. Jeżeli szukasz czegoś ze szpeju FJ, to napisz do mnie na priva, to coś się znajdzie.

Edited by Sepp
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Istnieje grupa ogólnopolska, "Spadochroniarze 1939- 1945". Jest to CHYBA jedyna grupa, która oprócz przebierania się w mundury rzeczywiście wykonuje skoki spadochronowe. Wczoraj miałem przyjemność pojawić się z tą grupą na małym wydarzeniu w Tomaszowie Mazowieckim; brakowało im ludzi, więc zostałem ubrany w mundur FJ i wypchnięty z czarnego terenowego Junkersa.

20120811170330.jpg

Hełm niestety jako że był troszkę za mały, nie dodał mi szyku ^^

Edited by Uada
Posted

Uada delikatnie mówiąc jest mały hehe, trzeba było zapodać furkę albo czapę M43 i było by pięknie albo choćbyś sobie nawet przewiesił ten hełm to fotunia i postać wyglądała by o niebo lepiej no ale jak się nie ma co się lubi :)

Poza tym jager pełną gębą :)

Posted

Phi, u nas w Sowietach to można sobie sznureczkiem elegancko dopasować hełm do głowy, a tu- monolit ^^

Sylwetki FJ są świetne i piękne, tylko ta cena sprzętu... Dla mnie, rekonstruktora RKKA, ceny niemieckiego szpeju i jego różnorodność są porażające. Ale przyjdzie jeszcze dzień..

Posted (edited)

Sylwetki FJ są świetne i piękne, tylko ta cena sprzętu... Dla mnie, rekonstruktora RKKA, ceny niemieckiego szpeju i jego różnorodność są porażające. Ale przyjdzie jeszcze dzień..

FJ to taniocha, polecam W-SS , ja już w 5 cyfrową liczbę wkroczyłem dawno dawno temu :icon_razz: .

Edited by Nanteris
Posted

Niestety pasja kosztuje a im dalej tym chcąc nie chcąc drożej i jak to zwykli mówić co niektórzy "my się nie starzejemy to nasze zabawki drożeją"

Wszystko zależy jeszcze od tego czy twoja druga połowa cię wspiera czy też łypie na ciebie z pod byka :)

Teraz korzystając z okazji ja się pochwalę :P

Moja szanowna małżonka wspiera mnie nie od dziś i nie zapomnę jak swego czasu kupiła mi Fallschirmjager hose.

Życzę każdemu takowej kobiety !

Posted

Moja szanowna małżonka wspiera mnie nie od dziś i nie zapomnę jak swego czasu kupiła mi Fallschirmjager hose.

Życzę każdemu takowej kobiety !

Moja otworzyła przede mną Świat ASG, z którego istnienia jeszcze półtora roku temu nie zdawałem sobie sprawy.

:maniak_luzik: