Egon CAV Posted April 1, 2005 Report Posted April 1, 2005 Witam wszystkich. Drodzy Maniacy mam kłopot z załadowywaniem shelsa gazem.Wiem że należy go po każdym wystrzale przed ponownym napełnieniem odkręcić i dokręcić, do dziś było ok. A teraz coś się zku....iło i ta procedura nie pomaga.Shels poprostu nie daje się załadować gazem i wszystko wylatuje tam gdzie ładuje się kulki.Może ktoś mi pomoże i doradzi.Pozdrawiam i z góry dzięki. Quote
Andrzej Posted April 1, 2005 Report Posted April 1, 2005 A rozkrecales go? Moze pogubiles takie kulczeczki...ciezko powiedziec co sie stalo, moze to Ci pomoze: http://www.caw.co.jp/support/trouble/media...art_valve01.gif Swoja droga budowa tych granatow jest dosc skomplikowana :wink: Quote
Egon CAV Posted April 1, 2005 Author Report Posted April 1, 2005 Właśnie oto chodzi że nic nie rozkręcałem.Nic dzięki Tobie bardzo za próbe pomocy no i filmik poglądowy może troszkę mi pomoze. Quote
izi Posted April 1, 2005 Report Posted April 1, 2005 Jesli nie rozkrecales, to poszla sie kochac uszczelka;) Mozna taka kupic w Castoramie(dzial sanitarny-uszczelki do baterii kranowych). Quote
Szczep Posted April 1, 2005 Report Posted April 1, 2005 A włąsnie jak wam działaja granty king armsa ?? U nas bida jest z tym straszna. Chodzi mi o zasięg - może to wina temperaturki, albo gazu ? Quote
Jarcher Posted April 1, 2005 Report Posted April 1, 2005 Egon spróbuj wciśnąć "spłonkę" tak żeby wróciła z powrotem na swoje miejsce. Często się tak zdarza, iż ten przycisk po strzale nie cofa się idealnie na swoje miejsce i robią się problemy z napełnianiem gazem. Quote
Egon CAV Posted April 2, 2005 Author Report Posted April 2, 2005 Wiesz co Szczep, z tymi KingArmsami faktycznie nie jest za dobrze.Zasięg podobno taki jest. Ja coś ze swoim pokąbinuje a jak nieda rady nic z tym zrobić to poprostu kupie inny i tyle.Dzięki Wszystkim za pomoc.Pozdrawiam Quote
Roman Posted April 2, 2005 Report Posted April 2, 2005 Miałem ten sam problem ze swoim granatem . Po rozkręceniu granatu winnymi nieszczelności okazały się opiłki aluminium z korpusu granatu wbite w uszczelkę i uniemożliwiające całkowite zamknięcie zaworu .Jak masz dostęp do sprężonego powietrza to przedmuchaj granat a jeżeli to nie pomoże to niestety czaka Cię rozkręcenie granatu co nie jest takie trudne i skomplikowane ( złożenie też) Quote
Andrzej Posted April 2, 2005 Report Posted April 2, 2005 Niech napisze ktoś kto miał styczność z granatami Mosquito Molds jaki jest ich zasięg, poszczególnie tych na 24, 78 i 168 kulek. Ja mam ten pośredni i strzelając po prostej kulki lecą na około 25m. Przy strzelaniu parabolą oczywiście lecą dalej, ale o ile, nie sprawdzałem. Quote
Jarcher Posted April 3, 2005 Report Posted April 3, 2005 Ten na ~~160 kulek załadowany na full strzela wielką chmurą na około ~~20m Quote
Recommended Posts