ŚwiętySPAP Posted March 27, 2012 Report Posted March 27, 2012 Witam wszystkich. Mój problem jest bardziej estetyczny niż techniczny toteż nie wiem czy dział dobry, w razie problemu proszę modów o przeniesienie na właściwe miejsce. Otóż od pewnego czasu usilnie , ale niestety bezskutecznie poszukuję korpusu do G 17 od KSC w kolorze OD Green. Na specshopie znalazłem takowy produkcji Pro-Arms , ale niestety jest niedostępny, a z informacji , które uzyskałem od sklepu wynika , że korpus ten nie jest już produkowany i raczej go nie dostanę. Jako, że ersoftem się nie zajmuje i moja znajomość tematu i rynku jest znikoma to proszę o wszelkie wskazówki skąd i jak zdobyć taki korpus w kolorze OD Green. Rozważałem też malowanie mojego G farbami NFM i tutaj też prosiłbym o opinie czy jest to w ogóle opłacalne i czy przyniesie zamierzony efekt , bo brak mi doświadczenia w tej materii. Chcę osiągnąć mniej więcej taki efekt: Z góry dzięki za rady i wskazówki. Quote
kosteQ86 Posted March 28, 2012 Report Posted March 28, 2012 Przeszukałem parę sklepów i faktycznie jest problem z dostępnością, malowanie nie jest złe tylko trzeba to zrobić dobrze i do tego rozebrać replikę na części pierwsze, co w sumie nie jest skomplikowane. Innego producenta do szkieletów KSC z tego co się orientuję to nie ma. miałem kiedyś ten szkielet w TANie, jakością nie powalał, ale skoro jeden producent to wszsycy się rzucili:) Quote
ŚwiętySPAP Posted March 28, 2012 Author Report Posted March 28, 2012 Czyli z tego co widzę czeka mnie malowanie. Quote
Bocian Posted April 6, 2012 Report Posted April 6, 2012 Czyli z tego co widzę czeka mnie malowanie. Pamiętaj tylko że malowanie to jednak tylko malowanie. Nie wiem czy tak jest ale wydaje mi się, że te szkielety są wykonane z plastiku o danym kolorze a farba się jednak wyciera toteż może to po niedługim czasie wyglądać tragicznie :) Quote
Recommended Posts