Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.

Mój problem jest bardziej estetyczny niż techniczny toteż nie wiem czy dział dobry, w razie problemu proszę modów o przeniesienie na właściwe miejsce.

Otóż od pewnego czasu usilnie , ale niestety bezskutecznie poszukuję korpusu do G 17 od KSC w kolorze OD Green. Na specshopie znalazłem takowy produkcji Pro-Arms , ale niestety jest niedostępny, a z informacji , które uzyskałem od sklepu wynika , że korpus ten nie jest już produkowany i raczej go nie dostanę. Jako, że ersoftem się nie zajmuje i moja znajomość tematu i rynku jest znikoma to proszę o wszelkie wskazówki skąd i jak zdobyć taki korpus w kolorze OD Green. Rozważałem też malowanie mojego G farbami NFM i tutaj też prosiłbym o opinie czy jest to w ogóle opłacalne i czy przyniesie zamierzony efekt , bo brak mi doświadczenia w tej materii.

Chcę osiągnąć mniej więcej taki efekt:

GreenBlackWeaponMontage020.jpg

Z góry dzięki za rady i wskazówki.

Posted

Przeszukałem parę sklepów i faktycznie jest problem z dostępnością, malowanie nie jest złe tylko trzeba to zrobić dobrze i do tego rozebrać replikę na części pierwsze, co w sumie nie jest skomplikowane. Innego producenta do szkieletów KSC z tego co się orientuję to nie ma. miałem kiedyś ten szkielet w TANie, jakością nie powalał, ale skoro jeden producent to wszsycy się rzucili:)

• 2 weeks later...
Posted

Czyli z tego co widzę czeka mnie malowanie.

Pamiętaj tylko że malowanie to jednak tylko malowanie.

Nie wiem czy tak jest ale wydaje mi się, że te szkielety są wykonane z plastiku o danym kolorze a farba się jednak wyciera toteż może to po niedługim czasie wyglądać tragicznie :)