Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 3 months later...
  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam dobra wiadomosc dla wszystkich strzelajacych sie w oslo i okolicach...w najblizszym czasie zostanie zalozona grupa airsoftowa :killer: , bedzie to mieszanka narodowosci(prawdopodobnie, bo jak nie to beda to polacy i paru norwegow :twisted: )...w oslo jest pare grup airsoftowych, ale to sa przewaznie osoby +25 lat... :uśmiech: wiec wszystkich chetnych, prosze o kontakt na pw badz na gg 10713168, podaje tez numer tlf 96676694...

Pozdrawiam wszytkich :-P

• 1 year later...
Posted

Hej. Wiem, że to stary temat, ale czy w Norwegii są jakieś ograniczenia co do prędkości wylotowej replik? Nie chodzi mi o poszczególne teamy tylko np. kwestie prawne. Czy np. mogę tam posiadać replikę, która ma załóżmy 400 fps?

• 2 weeks later...
Posted

Oczywiscie nikt Ci tego nie sprawdzi na miejscu, ale jak beda "nie mili" to najlepiej zebys mial 18 lat i pozwolenie (czy cos w tym stylu nie). W najgorszym wypadku wezma Cie aby sprawdzic replike. Niestety niewiem jaka jest dopuszczlna ilosc fps w Norwegii lecz trzeba byc przygotowanym na to ze wezma replike albo kaza zmniejszyc fps'y. Ale mozna sprawidzic to najlepiej na :wink: zawsze pomagaja :wink:

• 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

Witam, mieszkam w centrum Oslo i chcialem sie pobawic w ASG. Znam Norweski ale niestety mam tylko 15 lat i brakuje mi 7 miesiency do 16 i wtedy legalnie bende mogl na zloty jezdzic. Ale narazie moge jezdzic na mniejsze zloty.

Rozmawialem z jedna druzyna i mowili ze replika moze miec 600fps (jak moja wiatrowka) w Norwegi.

• 11 months later...
  • 4 months later...
  • 9 months later...
Posted

Temat zamarl, wiec napisze cos od siebie.

Mieszkam w Bergen i w miare mozliwosci aktywnie uczestnicze w tutejszych strzelaniach, poziom rozny, od totalnie zenujacych napierdzielanek w tunelu do bardzo fajnych na odludnych wysepkach, z reguly co tydzien w niedziele. Towarzycho miedzynarodowe i generalnie zdystansowane, wiec gra sie naprawde przyjemnie.

Z tego co wiem i widze na ulicach (a raczej slysze), mieszka tu wielu polakow, tak wiec jesli przyjechales tutaj za chlebem i chcialbys troche postrzelac - pisz smialo.

Pozdrawiam!

Fidel

ps. polskich znakow nie ma i nie bedzie

• 1 month later...
Posted

W Norwegi obowiazuja takie zasady odnosnie airsoftu :

Klasa A - do 350 fps, full auto, bez bezpiecznego odstepu

Klasa B - od 350 do 450 fps, tylko semi auto, 20 do 30m bezpiecznego odstepu

Snajperki - Tylko bolt action, max 600 fps. 30m bezpiecznego odstepu.

Jezeli na starcie zostanie ogloszone ze sa uzywane bronie klasy B, a wszyscy urzytkownicy maja maski ochronne, nie obowiazuje bezpieczna odleglosc.

• 4 weeks later...
Posted

siema

tak sie sklada ze zamieszkuje w okolicach Bergen i chetnie powrocilbym do aktywnego uczestnicwa :)

mam nadzieje ze uda nam sie Fidell zgadac w najblizszym czasie :)

pozdro

• 1 month later...
Posted

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak okiem airsoftowca z PL wyglądda norwegia.

Gdyż jest szansa że w ad 2014 się przesiedle.

1. Czy da się z nimi dogadać po angielsku w stopniu grywalnym. :)

2. Pogoda w wiosne,lato,jeśeń,zime względem polskiej.

3. Sklepy z angielską wersją językową na stronie.(linki poprosze)

4. Jak z bronią palną łatwiej/trudniej dostać pozwolenie.

Ogólne rożnice między ich prawem a naszym.

(Jakby powyższe informacje były już podawane to się ich doszukam podczas głębszego przeglądu.)

• 1 month later...
Posted

Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak okiem airsoftowca z PL wyglądda norwegia.

Gdyż jest szansa że w ad 2014 się przesiedle.

1. Czy da się z nimi dogadać po angielsku w stopniu grywalnym. :icon_smile:

2. Pogoda w wiosne,lato,jeśeń,zime względem polskiej.

3. Sklepy z angielską wersją językową na stronie.(linki poprosze)

4. Jak z bronią palną łatwiej/trudniej dostać pozwolenie.

Ogólne rożnice między ich prawem a naszym.

(Jakby powyższe informacje były już podawane to się ich doszukam podczas głębszego przeglądu.)

Mam nadzieje, ze wiesz na co sie decydujesz:)

ale ad rem.

1. Bez problemu, tu raczej kazdy po angielsku gada (czasem nawet mozna po rosyjsku lub arabsku)

2. Chlodne lata, cieple zimy, wiosna-jesen to plucha. Wlasciwie tam gdzie konczy sie wiosna zaczyna sie jesen. Tak to wyglada z mojej perspektywy na zachodzie kraju.

3. Nie warto kupowac niczego na miejscu, chyba ze sa promocje w lokalnym sklepie. Generalnie taniej i rownie szybko (jesli chodzi o zakupy online, tutejsza poczta jak dla mnie pozbawiona jest logiki) jest sprowadzac z Chin/HK..

4. Z tego co wiem, najlepiej podczepic sie pod jakis klub sportowy/lowiecki. Poza tym nie mam zielonego pojecia.

Pozdrawiam!

• 3 months later...
Posted

Dla zainteresowanych

W Rogolandzie (Stavanger/Sandnes/) istnieje już od 2 lat grupa Airsoftowa T.A.G. Poland, zrzeszamy około 20 osób gł. Polaków

zainteresowanych proszę pisać na pw .

Posted

Od kilku lat organizujemy różne wypady po Norwegii.

http://formacja.slask.pl/index.php?co=gal&galeria=170

http://formacja.slask.pl/index.php?co=gal&galeria=199

http://formacja.slask.pl/index.php?co=gal&galeria=243

http://formacja.slask.pl/index.php?co=gal&galeria=262

Ostatni odbył się dwa tygodnie temu

https://www.facebook.com/pages/Formacja-%C5%9Al%C4%85sk/164419626941387?id=164419626941387&sk=photos_stream

Jeśli ktoś jest zainteresowany udziałem w przyszłych wyprawach, może się kontaktować ze mną.

Pozdrawiam!

mjrPATON

• 2 months later...
Posted

Witam! Szukam ludzi do grupy z okolic Sandnes, Stavanger....

sandnesask@gmail.com

Witam.

Mieszkam w Stavanger. Szykujemy się (kilka osób) do zabawy . Sprzęt przywieziemy latem.

Proszę o kontakt na tel lub mail

40592165

aquarius@ima.pl

Witold Dyl

Dla zainteresowanych

W Rogolandzie (Stavanger/Sandnes/) istnieje już od 2 lat grupa Airsoftowa T.A.G. Poland, zrzeszamy około 20 osób gł. Polaków

zainteresowanych proszę pisać na pw .

witam.

Jest kilka osób chetnych do zabawy....sprzęt przywieziemy latem.

proszę o kontakt

40592165

aquarius@ima.pl

Witold Dyl

• 3 weeks later...
Posted

A organizujecie cos wiekszego czasem? Chetnie bysmy z sie do was wybrali, bo to jak by nie bylo, rzut kamieniem.

Siemka. Można być coś zorganizować. Dużo Was jest ?

• 1 month later...
Posted

Siemka. Można być coś zorganizować. Dużo Was jest ?

Hoho

Dopiero co ten post przeczytalem. Poki co czasu nie mam, a i martwy sezon tutaj nas dotyka. Wiadomo - autochtoni na wakacje jada wiec roboty nie brakuje.

Rozmawialem z ekipa, pare osob chetnych by bylo, tylko trzeba podac ludziom konkretny termin. Pomyslimy we wrzesniu.

Pozdrawiam!

Posted

Hoho

Dopiero co ten post przeczytalem. Poki co czasu nie mam, a i martwy sezon tutaj nas dotyka. Wiadomo - autochtoni na wakacje jada wiec roboty nie brakuje.

Rozmawialem z ekipa, pare osob chetnych by bylo, tylko trzeba podac ludziom konkretny termin. Pomyslimy we wrzesniu.

Pozdrawiam!

ok, w kontakcie.

• 5 months later...
Posted

Witam, ponawiam pytanie o graczy z okolic Oslo. Do wiosny zamierzam skompletować sprzęt i zacząć zabawę. Przydadzą mi się rady co do sprzętu na początek.

A może ktoś z Oslo regularnie jeździ na gry do Polski? Chętnie się przyłącze.

• 2 months later...
Posted

Witam. Mieszkam we Fredrikstad i co tydzień w Ostfold są organizowane spotkania głównie w niedzielę od 11 do ok 16.30. 2 tygodnie temu na przykład było sporo ludzi z Oslo- spotkanie było w okolicach Moss. Odezwijcie się na pw to mogę coś pomóc i doradzić. Pozdrawiam