Skrzat Posted March 24, 2012 Report Posted March 24, 2012 (edited) Witam ! Znalazłem taką maskę http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_171&products_id=8647&name=FOSCO_-_Maska_-_Fan_Ventilation Mam peres* pytań: 1.Czy wytrzymuje większe uderzenia . 2.Czy kulki nie będą przełamywać przez szpary np.te dziury na nos. 3.Jak mocne ma gogle. 4.Czy wgl* opłaca się ją kupować. * wytłumacz Edited March 24, 2012 by arend
14100715 Posted March 24, 2012 Report Posted March 24, 2012 Pisałeś do specshopu z prośbą o podanie średnic/ wymiarów otworów na masce? Ja bym tak uczynił w pierwszej kolejności. Jakbym miał kasę to chyba bym sam kupił, bo wygląda bajerancko :D
Landsil Posted March 24, 2012 Report Posted March 24, 2012 (edited) Podejrzanie tania jak na specshop i takie bajery, wyślij zapytanie o spełnianą klasę wytrzymałości wizjera, jak jasno nie napiszą i jaka to od razu sobie odpuść. Jak chcesz grać "bezpiecznie" kup sobie maskę stalker 1 albo 2 + odpowiednie okulary (google nie bardzo pasują) cenowo wyjdzie podobnie jak się postarasz a będziesz miał gwarancje jakości. Co do rozmiaru oczek to szansa że kulka trafi akurat w otwór np. 8mm jest raczej minimalna. Edited March 24, 2012 by arend
4Fiter Posted March 24, 2012 Report Posted March 24, 2012 (edited) Czytając twój ostatni post o chęci kupna g36c cyma , która dysponuje mocą 420 FPS wnioskujĘ iż nie będziesz się strzelać w budynku. Więc moim zdaniem taka maska jest zbędna i zarówno śmieszna jak i zupełnie nie pasująca do ASG. W lesie wystarczą Ci dobre okulary + arafatka chyba ,że nie czujesz się bezpiecznie to stalker. Edited March 24, 2012 by arend
arend Posted March 24, 2012 Report Posted March 24, 2012 Witam ! Znalazłem taką maskę http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_171&products_id=8647&name=FOSCO_-_Maska_-_Fan_Ventilation Mam peres* pytań: 1.Czy wytrzymuje większe uderzenia . 2.Czy kulki nie będą przełamywać przez szpary np.te dziury na nos. 3.Jak mocne ma gogle. 4.Czy wgl* opłaca się ją kupować. * wytłumacz Pierwszą rzeczą o której powinniście się upewnić to to czy ta maska ma ATEST. Te które ATESTU nie mają stwarzają zbyt duże niebezpieczeństwo że wizjery maski mogą pęknąć przy uderzeniu. A sama maska to chińska produkcja które atestu nie widziała. Do poczytania o porządnych i polecanych goglach i okularach ochronnych zapraszam do właściwego działu. Arend
Recommended Posts