Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
znalazlem cos takiego

http://www.arniesairsoft.co.uk/?filnavn=/r...view_custom.htm

postanowilem ze jak dorobie sie 800 zl to sobie sprawie BV  :twisted:  piekny shotgun

Pozdrawiam

Bocian.

O informacjach ze strony Arnie było już tutaj.

800 zł to na niego dużo. Ja dałem 500 zł. Pamiętaj, że to nie koniec wydatków. Koniecznie dodatkowe shells'y bo w wersji stockowej strzela 1-3 kulkami na 10 metrów. W związku trzeba mieć pod ręką zapas.

No i oczywiście zapomnij o otwartej przestrzeni - te 10 metrów to wyliczenie z zamkniętego pomieszczenia bez przeciągów.

Mówie jak jest - M870 Maruzena jest piękną repliką dla posiadania.

Teraz czekam na adaptor - kolejne 200 zł. Nie jestem pewien :

a) czy rzeczywiście coś da bo opinie są różne

B) ciekawe czy coś zepsuje w środku (przynajmniej pieniędzy szkoda nie będzie)

Posted

zależy jak nabój się pontuje, czu jest na "sztywono" czy na jakiejś rurce...

bo jeżeli połączony rurką, to można ten liastik wywali ochydny i próbować naboj dać do kolby...

Posted

co dobrych gazowych shotgunow piok... marushin m500 wyglada (i jak go slychac :D) , działa i jest dobrze zrobiony :) + podchodza akcesoria od rs (aktualnie mam kolbe skladana , heatshield wkrotce), grip od surefire wchodzi po "wycieciu z niego troche plastiku" (cytat za czt_santa). Obrazki wkrotce :).

co do maruzena: stawiam ze sytuacja jest jak w marushinie - troche pociac w samym SF.

Posted

Dzikki rzeczywiscie, mea culpa, przeoczylem tego linka

a te 500 zl to dales za uzywany czy nowke :?: bo ja raczej mysle o nowce z wgc 500 cos za samego shotguna + 50 $ za przesylke i clo w zaokragleniu wzialem i wyszlo ok 800 :wink:

a o tym ze zasieg ma jaki ma to wiem, mam na razie XM TM ( springa ) takze glowna mam, a przymiezam sie do M4 S, takze 870 jak dla mnie do CQB - bron jak znalazl :) + ten klimat shotguna :)

BV i tak wyglada lepiej od m500 :D ale o gustach sie nie dyskutuje

Pozdrawiam

Bocian.

Posted
BV i tak wyglada lepiej od m500  :D  ale o gustach sie nie dyskutuje

ja bym powiedzial ze poza kosmetycznymi roznicami sa bardzo podobne

EDIT: zdjecia w "pokaz swoj sprzet"

Posted

To post Pioka (przykro mi ale coś mi się pomyliło przy dzieleniu)

Nie pomyslalem tak, choc moze tak to brzmialo, nie bylo to w kazdym razie moim zamierzeniem. tylko sie nei smiej, zastanawialem sie nad kupieniem ca870, wlasnie na bron boczna do mojego ca870cqb :>.  

Ciekawostka: Przypomnialem sobie, na pewnym forum ersoftowym odkrylem przepis jak zrobic super tani, skuteczny, szotgan ersoftowy, mianowicie:  

-Kupujemy Talon, marki brass eagle np. taki: http://www.paintball.andegrand.pl/details.php?tid=97 lub dowolny inny pistolet paintbalowy, pump akszyn, zasilany nabojami co2. Koszt to jakies 170 zlotych nowy.  

-Kulki asg, po 8 sztuk na "naboj"  

- kawalki papieru kwadratowe, bodajze rozmairow, cal na poltora.  

- klej, nie za mocny, nie za slaby.  

Kulki zaklejamy w papierek, tak zeby w miare przypominal ksztaltem i rozmiarami pocisk paintbalowyt, wieksza ilsoc tak utworzonej amunicji, umieszczamy w "spluczce" pistoletu. przeladowywujemy i bach, podczas strzalu papier szlag trafia niejako od przodu pocisku, reszta papieru za kulkami pelni funkcje przybitki, predkosc wylotowa tych 8 kulek to jakies 300 fps ( kulki 0.2grama), duzy rozrzut dzieki lufie ponad centymetrowej srednicy, zapewniony :). Dla obciecia kosztow, podejrzewam iz mozna strzelac nawet grochem, kamykami, glina, kartoflami, lub badz czym :).  

Wyglad ma ten "szotgan" paskudny, wiadomo, spluczka malarska jest ohydna, klopotliwosc i awaryjnosc takiej amunicji zapewne duza, ale jak juzd ziala, to dziala wysmienicie :). Tak przynajmniej twierdzil autor posta na pewnym zagranicznym forum ersoftowym, na ktory to tekst nadzialem sie jakies poltora- 2 lata temu.  

Wszystko to co napisalem, pisze z pamieci wiec moze byc spora roznica miedzy oryginalnym postem a moimi wypocinami. jutro postaram sie znalezc to forum i ten tekst.  

pozdro  

piok

• Create New...