Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

@emcepoli,

Po pierwsze - nie krzycz.

Po drugie - ten dział nie jest od takich pytań.

Temat zostawiam otwarty, tylko przenoszę do innego działu, gdyż za wiele informacji o tej replice nie ma. Jej gearbox nie jest niestety w pełni standardowy i to zdaje się być główną wadą tej repliki.

Pozdrawiam.

Posted

Mam taki . Drugi raz na pewno bym go nie kupił. Slabo strzela i niecelnie , zacina się , z 5 razy musiałem rozbierać gearboxa po zacince .Wszystko jakieś luźne .Gearbox v2 long do niczego ci się nie przyda , chyba ze planujesz konkretny upgrade . Chciałem już zmienić cały kompletny gearbox , tyle ze nigdzie nie mogę go znaleźć . Osobiście odradzam . :icon_neutral: Ale muszę powiedzieć ze ma porządny silnik.

Posted

A mi się nigdy nie zaciął :)

I strzela całkiem OK (no nie jest królem celności - w końcu lufa ma z tego co pamiętam 380 mm, ale rozrzut ma podobny jak inne chińczyki). Mój ma wymienioną sprężynę na m150 i ostatnio miał jakieś 510-515 fps (na 0,20 Rocket) poza tym stock.

Strzelam pojedynczo, albo pseudo-burstem :) (tzn. krótkimi seriami, których długość sam kontroluję)

Ale faktycznie drugi raz bym go chyba nie kupił. Tym bardziej, że wersja sprzedawana przez GFC jest jakaś z d... wzięta, nie widziałem nigdy i nigdzie takiej kolby w ostrym. Ja sobie przerobiłem tak: SR25 na podstawie takiego zdjęcia: KAC SR-25 z tym, że pomalowałem na OD.

Największe wady: trochę źle wykonane body (trochę lata, ale dasz podkładki z plastiku i daje radę), ta kolba, gówniana bateria (ja wymieniłem na LiPo 11,1V w stock pipe-ie) i lufa wewn. (jeszcze nie wymieniłem).

Dość dobrze jest zrobiony system RIS, na razie na GB nie narzekam, ale może za mało jeszcze postrzelałem (może z 2k kulek)

Tak jak pisałem: pewnie drugi raz kupiłbym inny model, ale nie uważam, że ten jest zły, za te pieniądze to chyba jest OK (to moje zdanie - nie namawiam)

Posted

510fps na m150? Mało...

Na stocku? to chyba dużo? nic nie wymieniałem, ani tłoka, ani dyszy, ani nawet gumki (nie mam czasu i weny). Ja go po prostu kupiłem od kolesia, który wymienił tylko sprężynę - mi pasowała reszta bez przeróbek ,poza wyglądem, więc zmieniłem tylko wygląd

Zresztą nie o tym jest temat.

Posted

510 FPS na M150 to całkiem w porządku wynik, jeśli w środku nie było dłubane.

Wiciok, moje SR-25 to wyśmiejesz - 480 FPS, a wewnątrz siedzi SP150 i pełno markowych, polecanych części. To jest dopiero mało FPS ;). Nie umiem go lepiej złożyć. No, ale to też nie jest sprawa, która byłaby istotna w tym temacie.