Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam mam taki problem z moim aks-em boyi cały czas topi sie przewód przy sliniczku i wtyczce ktoś wie czego to może być wina albo jak temu zaradzić?

Rozbierałeś wcześniej GB? Może przytrząsałeś kable przy składaniu, jeżeli silnik nie kręci - możesz mieć zwarcie w samym silniku albo źle ułożyły się kable - wiem że są w pokrywie prowadnice dla kabli ale może nie zostało to dobrze zrobione, albo Ty lub poprzedni właściciel replik uszkodził lub zdarł koszulki termokurczliwe na wsuwkach łączących silnik. To tak na początek - od tego bym zaczął.

Najlepiej jakbyś spróbował sobie przypomnieć czy tej awarii nie towarzyszyło jakiś inne wcześniejsze zdarzenie - np. przegląd i smarowanie GB, wymiana okablowania czy coś w tym guście :icon_biggrin:

Posted

Silnik to szary boyi długi , batka stock 8.4v 1200mha? kable to niby nisko oporowe cyhyba 1,5mm w gb v3 da sie wymienic kable bez rozkręcania gb? teraz zauważyłem że 1 kabel ma rozciętą osłone i jest sklejony taśmą teflonową i jakąś inną taśmą.

Posted

Silnik to szary boyi długi , batka stock 8.4v 1200mha? kable to niby nisko oporowe cyhyba 1,5mm w gb v3 da sie wymienic kable bez rozkręcania gb? teraz zauważyłem że 1 kabel ma rozciętą osłone i jest sklejony taśmą teflonową i jakąś inną taśmą.

No to widzisz - niedoróbka. Żeby je wymienić nie musisz otwierać GB, kable do silnika puszczone są luzem, a żeby polutować je do styków w spuście wystarczy mała gimnastyka z płytką selektora.

Masz tu fotkę mojego GB V3 od G36 - z nowymi kablami, jeszcze bez założonej płytki selektora: https://picasaweb.google.com/103168833654011358011/MaYUpgradeG36?locked=true#5720154463460612722

Musisz tylko później uważać przy wkładaniu GB do chwytu pistoletowego żeby nie drasnąć kabli - silikon jest delikatniejszy niż PVC w normalnych kablach.