Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam ochotę zacząć przygodę z ASG. W swojej okolicy mam grupkę 20 osób, więc liczę na dobrą zabawę :) Więc tak czytałem już trochę o tych wszystkich replikach, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie.. Czytałem i widziałem, ze wiele osób poleca Cyme 028, ale słyszałem, ze dość łatwo uszkodzić magazynek ( jakiś tam zaczep) co mnie nie dziwi zbytnio, bo jego kształt aż prosi się o to, aby o coś nim zaczepić. Bardziej klolorystycznie i kształtowo podoba mi się CM. 031 http://gunfire.pl/product-pol-1152189390-DropZone-CM031.html. Jednak tu znów gdzieś wyczytałem, ze jest problem ze zmianą gumeczki hop up. I teraz moje pytanie - Która z tych replik lepsza? Bo chciałbym wziąć 031, ale niewiem jaka ona jest i też chciałbym zapytać jakie ma osiągi ta 31. I czy trzeba wymienić koniecznie gumke na guadera np, czy może zostać na oryginalnej z dobrymi osiągami? Pytam, bo słyszalem, ze po zmianie gumki komuś spadła bardzo moc, ze kulka ledwo wylatywała z lufy. Dziękuję, za wszelką pomoc przepraszam za takie laikowe pytanie, ale chce kupić dobrze :) Pozdrawiam.

Posted

Nie wiem jak wiele razy te same pytanie pojawiało się już na forum...

Środek to to samo. Bierzesz to co Ci się podoba. Miałem CM 031 przez 1,5roku i bardzo dobrze mi służył. Pewnie miał bym go dalej gdyby nie miłość do m4 i scara ;)

A gumkę zawsze opłaca się zmienić.

Posted (edited)

Bierz CM.040 ze szczerego serca polecam, nie pożałujesz lepiej kupić raz a dobrze.

Ale swoją drogą CM.031 też jest całkiem całkiem.

Edited by Maza94
Posted

Nie ,nie , Nie słuchaj ich bierz RK03 tańsze od cm.040 droższe od cm.031 ale od tych dwóch o wiele lepsze pod względem wyglądu (Nie tuningowanie gearboxy boja nie są złe).

Posted (edited)

"Długiej i bezawaryjnej pracy to nie da żaden chińczyk. "

Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj akurat cyma w moim przypadku zapewniła mi długotrwałą i bezawaryjną pracę.

Maza94, Boyi w stoku w cale nie jest gorszy od cymy a za to ładniej wygląda.

Edited by gewer12
Posted

Ja mam na odwrót, wszystkie Cymy 04x wymagały przenitowania korpusu, żeby pozbyć się koszmarnych nieszczelności i lufy trzymającej się tylko na komorze hopka. Cyma jest dobra, jak wie się co w niej poprawić i ma się kasę na zrobienie czegoś przyzwoitego.

Posted

Witam, zamówiłem już CYME 031 -ak, na gunfire. Podpowiedzcie co należy zmienić na początku żeby sprzęt sprawował się w walce. Mój budżet to ok 100zł. Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam

Posted

Witam, zamówiłem już CYME 031 -ak, na gunfire. Podpowiedzcie co należy zmienić na początku żeby sprzęt sprawował się w walce. Mój budżet to ok 100zł. Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam

Jeju - gumke hop siup , akumulator, ładowarka - tylko że wtedy będzie trochę ponad 100zł

• 4 weeks later...